fredag 27. april 2012

{DIY} Hyttevottetørker...?!

I påsken hadde vi som tidligere nevnt "stabilt drittvær", og med 3 aktive barn på hytta ble det myyyyye våte luer og votter. Siden entreen og badet ikke er ferdig enda, har vi foreløpig litt begrensede og lite praktiske tørkemuligheter. Og da ble denne, om jeg må få si det selv, smarte saken kreert:


DU TRENGER:
Strølekter eller andre tynne materialrester
Gjengestang (jeg brukte to stk som jeg kappet i to)
12 muttere og skiver
4 øyebolter
Tynn ståltråd eller kjetting til oppheng
Hønsenetting
Interiørbeis (jeg har brukt ett strøk med Jotun Drivved)


Klipp hønsenetting til ønsket størrelse, klem den fast imellom lektene og skru dem sammen med små skruer. 
Pass på at du får strukket ut hønsenettingen slik at den ikke bulker seg. Bor hull i alle hjørnene og tre gjengestengene igjennom hullene. Skiver og muttere skrus på etterhvert som du bygger. 
På "toppetasjen" erstattes skiver og muttere med øyebolter. Til slutt fester du ståltråd 
eller kjetting (eller det du måtte ønske å bruke som oppheng) i øyeboltene. 


Kanskje litt dårlig forklart, men jeg glemte helt å ta bilder underveis...
Jeg hengte den over vedovnen i stua, og her tørker votter, luer og oppvaskhåndklær i rekordfart.


Her har våren kommet og vi har hatt strålende sol i snart to uker! *bankibordet*
Og det er nok mye av grunnen til at det blir lenge mellom hvert innlegg...

Men jeg håper dere alle har det tipp-topp-tommel-opp!

tirsdag 17. april 2012

INDUSTRIELL Lampe - Lykke

Som jeg skrev i DETTE innlegg, var jeg så heldig at jeg fikk kjøpe to gamle industrilamper av Fossestua-Lise. Den ene har jeg hengt opp over kjøkkenbordet på hytta. Den har litt malingsflekker på seg, men jeg syns ikke det gjør noe, tvert imot. Det viser jo bare at den har levd et liv - akkurat slik jeg liker det best;)


Det elektriske var ødelagt/ikke til å stole på lenger. Jeg har brukt DISSE stofftrukne lampeledningene fra Ellos, enkelt og billig:) Den andre lampen har ikke fått noen plass enda, men jeg finner vel på noe;)


Travel uke her i huset med mange gjøremål, jeg ser frem til å senke skuldrene til helgen... 
Håper dere har en fin og vårlig tirsdag!

 Og HIPP HURRA for Husbonden som fyller år idag 


fredag 13. april 2012

{ A Temporary Couch }

Igår var dagen da det store brune Ekornes-droget forlot stua vår. Plutselig ble stua utroooolig mye større! Det er enda en uke til vi får den etterlengtede HVITE Ektorp'en - så inntil videre har vi trillet sengene til Gutta Boyz ut i stua. Og det ble slettes ikke verst - egentlig kunne jeg tenkt meg å ha det sånn jeg...;) Se og døm selv!
På grunn av brudd i en kabel sliter jeg med nettforbindelsen om dagen, og de planlagte bloggrundene mine har derfor ikke gått helt som planlagt...:( For å få skrevet dette innlegget har jeg koblet IPhone'n til pc'en, som fungerer som modem - men det er sikkert ingen billig affære, så det er vel best å koble fra...*furte*

 Håper dere får en fiiiiiiiiiiiiiin helg der ute 

torsdag 12. april 2012

GJESTESKRIBENT hos Inspirasjonguiden.no

Har du hørt om Inspirasjonsguiden.no? Det er en nettportal som gir deg inspirasjon i hverdagen! 
Sølvi og Marianne har vært på oppdagelsesferd for deg. Her finner du oversikt over interiørbutikker, blomsterbutikker, klesbutikker og koselige kafeer som er vel verdt å besøke. 
Vel verdt å besøke er Inspirasjonsguiden også - ta en titt da vel. 


I mars var jeg gjesteskribent for Inspirasjonguiden, og her er innlegget mitt:

{HVITT, MEN SART, SORT, SKJØNT & GRØNT}

Jeg bor i det mange vil karakterisere som et «hvitt hjem».  Mange jeg møter er redd for «sykehuspreg» i hjemmet sitt ved massiv bruk av hvitt. Jeg føler det helt motsatt. Det er langt ifra kjedelig å ha et ensfarget lerret – tvert imot! Det er herlig befriende å omgi seg med en helhetlig, ren og lys basis! Det gir fritt spillerom til å putte inn farger etter humør, anledning og årstid, og dessuten er det en ypperlig mulighet til å leke med kontraster. Kraftige kontraster!

Og det er nettopp det jeg har gjort i det siste. Og fargen jeg har lekt meg med? Tro det eller ei; SORT! Det hele startet med at jeg hadde et skilt fra Kremmerhuset med tekst på, som jeg aldri fant den «rette» plassen til. Men en tavle derimot kunne jeg gjerne tenkt meg. Siden jeg ikke fant tavlemaling på butikkene (og ikke hadde tid til å vente på at det skulle bestilles) kjøpte jeg med meg en boks med Lady Pure Color i fargen Dempet Sort.


Og det funker hur bra som helst! Pure Color er helt matt (glansgrad 01) og er meget slitesterk. Ergo er det lett å få krittet til å sitte, og man trenger ikke å være redd for riper eller avskalling i malingen.  Slitestyrken gjør det også superenkelt å vaske bort krittet, gang etter gang.

 Og jeg klarte jo ikke å stoppe der, når jeg så det flotte resultatet – og den fine kontrasten dette ga stuen minJ Så da ble avkappet av en hobbyplate også malt sort. Jeg borret hull i hver side av platen, satte i kraftig hamptråd, og hengte den opp over nattbordet til Husbonden. Og det stoppet neimen ikke der heller! Pipa på kjøkkenet har lenge vært «dead area» som jeg aldri har fått helt dreisen på – så da ble denne også sort.  Ikke bare er det stilig med kontrasten, men det er jo unektelig hyggelig å kunne skrive ned koselig ord og søte beskjeder. Og så er det selvfølgelig moro for ungene å ha en vegg det faktisk er lov å tegne påJ


 Nå er det sikkert noen som undres over den siste delen i innleggstittelen, «SKJØNT GRØNT»? Jeg er ikke utstyrt med grønne fingre fra naturens side, og knallgrønne plastikkplanter kan jeg styre meg for.  Et tips til deg som lider samme skjebne som meg er eucalyptus. Du får kjøpt dem som enkle kvister eller hele bunter, alt etter hva du måtte ønske. De lukter himmelsk, og  i tillegg skal de visstnok holde onde krefter borte. Jeg tørker mine, da står de til evig tid om jeg måtte ønske. Og de lukter fortsatt. Knyt sammen en bunt og sett dem i et Norgesglass, surr en kvist rundt en krans du allerede har, eller lag din egen krans av 3-4 kvister og bind dem sammen med tynn ståltråd. Jeg er avhengig av grønt i interiøret og den sarte, litt romantiske fargen på eucalyptusen gjør seg fint sammen med rustikke kontraster, syns du ikke?

Elsk hverandre hver dag, og lev lykkelig med sukker på!


onsdag 11. april 2012

ET NYTT FjøsFunn...

På tide med et livstegn fra denne kanten igjen kanskje?! ;)
Vi har tilbrakt hele påsken på hytta, og til tross for stabilt ustabilt nordnorsk drittvær  mesteparten av uken har vi kost oss, jobbet og sjauet, bannet og svertet, men samtidig ladet batteriene. Selvom det er mye som må 
gjøres der ute er det liksom en annen form for jobb og strev - og skuldrene er der de burde være, 
og ikke ørevarmere som de ofte er hjemme. 


Men det var jo fjøsfunnet jeg skulle vise dere! 
Og om det skulle være noen tvil; Det er ikke Linselus-Husbonden jeg har funnet der altså,
(selvom han også er litt av et funn...) men skapet i bakgrunnen derimot, hihi;)
Skapet som jeg mot normalt IKKE har tenkt å male!


De opprinnelige knottene var verken pene eller intakte, så de har jeg byttet. Det ser ut til at skapet har vært malt en gang i tiden, og senere lutet. Jeg har skuret det rent for skitt og lort, og syns det er skjønt slik det står nå. Hva syns du? 


Rammen, trehøvelen på veggen og nøkkelknippet er også fjøsfunn. Den kule industrilampen (som jeg ikke har funnet noen plass til enda) har jeg kjøpt av Fossestua-Lise. Jeg kjøpte faktisk to stykk av henne, den andre er allerede plassert - mer om det i et senere innlegg;)


Ikveld blir det hekling og bloggrunde på meg, i morgen skal jeg noe så utrolig som på (høyst ufrivillig) SESJON! 
Kan du fatte og begripe.........?! Det kan ihvertfall ikke jeg!

 Håper dere alle har hatt en super påske 

tirsdag 3. april 2012

{GOD PÅSKE}

Med noen arkivbilder fra kjøkkenet (siden jeg ikke har pyntet til påske...)
er jeg så aller snarest innom for å ønske alle mine lesere en 
 ♥ ♥ ♥ STRÅÅÅÅÅÅLENDE FIN PÅSKE ♥ ♥ 


 Kos dere masse 
Vi blogges om en ukes tid;)