tirsdag 28. februar 2012

♥ VI HAR KJØPT HYTTE ♥

HIPP HURRA - jeg er så glad!! 
Vi har kjøpt oss hytte/fritidsbolig i Bø i Vesterålen, og i dag har vi 
signert papirene på det skjeve og sjarmerende huset fra 1925. 
Og dere kan jo gjette hvem som gleder seg til å innrede?!


Huset er gammelt, og det er mye som må gjøres, men heldigvis har ikke den siste tids eiere verken revet den gamle panelen eller dekket til de fine tømmerbjelkene i taket med nymoderne plateprodukter. 
Og alt er HVITT så langt øyet kan se. Huset er hvitt, innvendige vegger og tak 
er malt i hvit høyglans, ja til og med planen er hviiiiiit....hihiiii!! *Lykke* 
Og se den fantastiske beliggenheten og utsikten! 
Som jeg gleder meg til å finne ro, og samle krefter her ute.....


Det blir nok endel innlegg herifra utover våren og sommeren, og jeg håper (og tror?) dere vil følge oss på veien. Flere bilder fra huset og eiendommen kan du se HER
Jeg ser at jeg har rundet 600 følgere de siste dagene - kjempemoro at så mange trives hos meg! 
Velkommen skal dere være, her er det plass til alle

søndag 26. februar 2012

TALLERKENHYLLEN endelig på RETT plass...

Det begynner å nærme seg ETT(!) år siden jeg gikk til innkjøp av en tallerkenhylle som jeg så lenge hadde ønsket meg. Det var laaaang leveringstid på den, og innen den kom hadde den tiltenkte veggplassen blitt brukt til noe annet. Hyllen havnet derfor på måfå inne på rommet til guttene, og der ble den brukt til å plassere Legofigurer og til å samle støv. Nå har jeg endelig fått den opp på kjøkkenveggen - nøyaktig på den plassen som var planlagt i utgangspunktet. Og grunnet plasseringsvansker har hyllen vært ublogget, frem til nå.


Den rommer lite bruktsting...det meste er loppisfunn og er aller mest til pynt - typisk meg, og akkurat slik jeg liker det;) Det store sølvfatet i den øverste hyllen var egentlig et stettefat, men jeg hadde bestemt meg for at det SKULLE inn i hyllen, no matter what! Jeg måtte knekke av stetten for å få plass til fatet, og stetten nyttegjør seg nå som lysestaken du ser helt til høyre oppå hyllen (og på bildet under). Jeg har limt på en liten glasskål, og bruker den til store telys. Aldri så galt at det ikke er godt for noe?! ;)


Denne helgen har vært særdeles innholdsrik og artig, med fest og moro, og gode venninner! Og som vanlig kunne jeg tenke meg at helgen varte litt lenger... Litt trøtt og redusert idag, men klar for nye sprell;)


  Håper dere også har hatt en fin og festlig helg! 


onsdag 22. februar 2012

TAVLE.......pipe?!

Etternøleren (meg...) fornekter seg ikke, og endelig har jeg fått meg en tavlevegg. Eller rettere sagt pipe. Denne veggen på kjøkkenet har jeg liksom aldri fått til, og jeg vet ikke hvor mange timer jeg har brukt på å prøve og flytte hyller og annen pynt her...;P Nå begynner det å bli litt mer dreis på problemområdet  mitt, og resten skal dere få se senere. Men nå; tavleveggenpipa.


Syns det ble ganske kult jeg?! 
Det svenske sitatet fant jeg på en blogg for et par dager siden, og nå husker selvfølgelig ikke persillebladhjernen min hvilken...;/ Men koselige ord var det ihvertfall, og takk til deg jeg fant det hos;)

 Håper dere har en koselig lille-lørdag  

lørdag 18. februar 2012

ETT MOTIV - flere vinkler

Svenngården-Amalie har startet en utfordring som går ut på å vise ett motiv fra flere vinkler. Det er ikke alltid man trenger nye ting å ta bilder av, en ny vinkel på et motiv man har brukt tidligere kan være nytt nok. Jeg har mange "faste" vinkler som jeg ofte "låser" meg litt fast i. Dette har ofte sammenheng med hvor jeg får inn mest lys - men etter at jeg fikk meg ekstern blitz oppdaget jeg mange nye vinkler i eget hus. Motivet jeg har valgt er det hjemmesnekrede vitrineskapet som har fått ny plass i stuen, så da får dere samtidig se resten av ommøbleringen som jeg skrev om HER for noen dager siden.


Klikk på bildet for å se alle de flotte bidragene. Bli med du også da vel!


Lørdagskveld, levende lys, gressenke og sjef over fjernkontroll og sofa, 
selvom jeg mer enn gjerne kunne ønske Husbonden snart tok seg en frihelg... 
♥ Håper dere koser dere 

fredag 17. februar 2012

LESERNES ØNSKE: Vårt kjøkken Vol.2

Hoi, som denne uken har flydd av gårde! Og på høy tid å fortsette med LESERNES ØNSKE-innleggene?! 
Det siste jeg viste dere var kjøkkenet, og her kommer del 2. (De andre innleggene kan du lese HER og HER)
Og det passer igrunnen bra, siden det har skjedd noen små endringer her den siste uken:) 


Glassdørene som tidligere sto på et skap på den andre siden, har blitt omrokkert - slik at jeg får alle samlet. 
Og siden jeg rett og slett er for lat til å holde det pent og ryddig i disse skapene til enhver tid, har jeg sydd lingardiner og festet på innsiden av dørene. Det er så deilig med forandring og fornyelse, og jeg er fornøyd. Ihvertfall enn så lenge;)


Jeg har fått dilla på Eucalyptus den siste tiden, og har laget denne kransen av et par grener som jeg surret sammen med vikletråd. Jeg syns de er fine og sarte i fargen når de tørker, og dessuten lukter de himmelsk!


Her sal fredagen nytes, i horisontalen på sofaen (som forøvrig er SOLGT - Hipp Hurra!!) med velfortjent(?) snacks og et ganske tettpakket zappe-program. Og ganske sikkert en etterlengtet bloggrunde;) 
Jeg ELSKER fredager!!


 {Håper dere koser dere på ukas beste dag} 

mandag 13. februar 2012

OMMØBLERT stue...♥

Det som skulle bli en meget stille og rolig bursdagsfeiring i passe komfortabel horisontal posisjon i sofaen, ble alt annet enn nettopp dét... Jeg fikk to gode venninner på besøk som hadde med seg pakke til meg, godt humør - og ikke minst besluttsomhet, effektivitet og handlekraft. Kan man ønske seg mer?! ;) I et ubevoktet øyeblikk kom jeg til å nevne i en bisetning at jeg vurderte å bytte ut hjørneskapet i stuen, hvis jeg fant et herlig gammelt møbel som ville passe inn. Altså var dette noe jeg vurderte å gjøre noe med på sikt...


De besluttsomme venninnene ville det annerledes. Jeg liker aller best å ha full kontroll selv, men før jeg visste ordet av det var de i full gang med å tømme skuffer og skap. Noen telefoner ble tatt og VIPS så sto en snekker i stuen som hadde med seg nødvendig verktøy for henge opp det hjemmelagde vitrineskapet mitt på veggen, til tross for mine desperate forsøk på å bedyre at jeg klarer slikt selv;)


De hardtarbeidene venninnene (som ikke ble tilbudt så mye som en kakesmule) fikk i det minste en kopp bursdagskaffe mens de sjauet og flyttet møbler, fordi de ba  om det - jeg var nemlig ikke i stand til å tenke dithen selv. Jeg var tidvis både perpleks og handlingslammet, og gikk nok et par runder rundt meg selv i sekundet - jeg glemte til og med å legge Minste-S...*ler* (Joda, hun fikk lagt seg altså, bare LITT senere enn vanlig kan man si...;P)


Og det er ikke uten grunn jeg sier at disse damene er effektive, hele seansen var nemlig over på en drøy times tid. Undertegnede trengte riktignok noen timer utover natta på å komme til hektene igjen, og få plassert ting og tang på "rett" plass - men hun er til gjengjeld veeeldig fornøyd  med resultatet! Så mye mer luft og lys!


Jeg trodde ikke det fantes andre løsninger og måter å møblere stuen på, men det tok jeg visst skammelig feil;)
Resten av ommøbleringen får dere selvfølgelig se senere, og HER kan du se hvordan denne delen av stuen så ut for et par uker siden. Mye bedre nå, ikke sant?!


Tuuuusen TakkSiri & Siv! 
Jeg lover å bake (og huske å servere) kake neste gang jeg har bursdag;)
  Jeg er utrolig glad i dere 


fredag 10. februar 2012

HÅPER DERE IKKE ER LEI...

... av kjøkkenet mitt riktig enda, for jeg er visst ikke helt ferdig;) Det slår liksom aldri feil, når jeg blogger mye fra ett rom på kort tid, skjer det mange forandringer underveis. Alt ser så annerledes ut igjennom kameralinsen, av og til ser jeg behov for endringer, andre ganger - nye løsninger og ideer jeg ikke har sett tidligere. Nå er ikke dette snakk om store forandringer, jeg har rett og slett bare hengt opp en øse jeg fant på Brukten, og puttet telys i den. På ingen måte revolusjonerende, bare veldig veldig koselig...


Husbonden er endelig hjemme igjen, alle 4 barna er i hus - og selvom det ikke ble noe sofasalg igår (buhuuu.....) ligger det an til å bli en super helg med kos og avslapping, og ganske sikkert litt sprell og krumspring.

♥ Håper dere har en herlig fredag - beste dagen i uka  


torsdag 9. februar 2012

I ♥ BLUE...

I helgen ommøblerte jeg litt på kjøkkenbenken (igjen!) og tok noen bilder fra spisestuen og kjøkkenet (igjen!) Fantastisk herlig å endelig få tilbake dagslyset!


Både i spisestuen og på kjøkkenet har duse blåfarger fått mye plass, og det blir visst stadig mer... Og siden jeg er svak både for blåfarger OG trekasser, klarte jeg ikke å gå fra denne søte lille kassen i butikken.


Det gamle apotek-skiltet har jeg skrudd på selv, og er kjøpt hos fantastiske Frou-Frou.dk. Melkeflasken har jeg fått av en venninne, og den slitte lysestaken kjøpte jeg på det mye omtalte loppemarkedet (som kostet meg en fartsbot...) i fjor høst. Bestikket i Norgesglasset er også loppefunn, som jeg har samlet opp over tid.


Endelig er en travel uke snart over, og det skal bli veldig godt å få hjem Husbonden i kveld. 
Og så er det en liiiiten mulighet for at jeg får solgt sofaen min i kveld! Kryss fingrene sammen med meg;)

Vi blogges!

onsdag 8. februar 2012

LITT MER Vår på veggen...

Litt laber blogginnsats på meg de siste dagene - denne uken har nemlig vært travel! Ikke bare er jeg gressenke hele uken, men mandag hadde jeg bursdag - og da fikk jeg besøk av to venninner som ommøblerte stua mi(!)♥
Og det medfører jo som kjent omplassering, prøving og feiling med nips i alle bauer og kanter for å få alt på stell;) Men mer om det senere... Jeg hiver inn et bidrag til - helt på tampen - i NIB's februarutfordring.


Under en hylle i entreen har en blomsterkrans (i ekte plastikk!) fått selskap av en
gammel parafinlykt, og et par pittesmå søte skomakerlester som ble kjøpt på loppis i fjor...  


Håper dere liker det!
Og ønsker alle som svinger innom en herlig lille-lørdag...

søndag 5. februar 2012

ÅRETS FØRSTE SOLSTRÅLER...

Det er nesten to uker siden vi fikk tilbake solen her på Melbu, men jeg har ikke sett den med egne øyne før idag... For meg er dette gjensynet like etterlengtet og mektig rørende hvert eneste år. Da jeg slo opp øynene i morres formiddag var soverommet fylt med deilig solskinn, og jeg var ikke sen om å sprette opp for å fange lykkefølelsen med kameraet. Og jeg deler med dere...


Alle bildene er tatt fra sofaen, der jeg tror jeg blir sittende/liggende idag 
- etter en ganske artig bursdagsfeiring igår...;P
♥ Håper dere har en fin søndag 
Psssst: Husk å stemme på din favoritt i Drømmebolig 2012 - HER!

lørdag 4. februar 2012

NIB-utfordring - Vårlig SMART-vegg...

Denne måneden vil NIB at vi viser Smartpanel, og hvordan vi styler den til våren. Her i huset er det ikke bare litt smartpanel, her er faktisk samtlige rom kledd med panelplater, egghvitt over hele linja. På en kiste i entreen har jeg laget litt vårstemning idag, deilig med litt farger igjen - er det ikke?!


Hekleteppet har jeg fått en en venninne, puta er fra H&M (tjuvlånt fra tenåringens hule for anledningen), lykten er fra Kremmerhuset og trekassen fra House Doctor er rotet frem fra glemselen. Det er ikke alltid så mye som skal til, jeg fikk vårstemning - gjorde du? Du kan se alle de herlige og vårlige bidragene HER!


Lørdag kveld og straks bursdagsfest!
....og "Hver gang vi møtes" på opptak - for all del :)
Vi blogges:)