lørdag 28. januar 2012

DAGEN ER IKKE HELT DET SAMME UTEN....

...interiørbloggere?!
I dagens VG helg har vi ihvertfall fått spalteplass:)
Noen som begynner å bli litt lei oss kanskje?!

Ihvertfall IKKE jeg! Og jeg tror ikke jeg er ferdig med paller med det første heller...er du?

GOD HELG!

torsdag 26. januar 2012

DETALJER fra kjøkkenet vårt...

For en overveldende responsforrige innlegg!! Jeg som hele tiden har tenkt og trodd at kjøkkenet vårt ikke var noe spesielt å blogge om, men det ser ut som jeg tok feil...? Det er noe med den der janteloven, at man har en tendens til å tenke at ens eget ikke er godt nok... Kjempeartig med så mange fine kommentarer fra så mange lesere - dere er tipp-topp-tommel-opp! På spørsmålet mitt om dere ville se detaljbilder fra kjøkkenet var tilbakemeldingene ganske enstemmig positive, så da skal dere selvfølgelig få se...


Da jeg begynte å ta bilder idag, ble det samtidig gjort noen små endringer - som det ofte gjør når jeg ser mitt eget hjem igjennom kameralinsa;) Saltkaret i emalje har kommet opp på veggen, og en gammel bjelle har fått plass på benken. Og om noen skulle tro det; jeg ringer ikke i den for å samle troppene når middagen er ferdig - jeg er utstyrt med en ganske velbærende stemme som jeg bruker til den slags...*ler*


Det ble liksom litt friskere på kjøkkenet med planten i saltkaret, kjenner jeg begynner å kjenne savnet etter farger igjen. Den koselige veggsilen i emalje har jeg kjøpt hos Liven, og jeg bare elsker den! Melkrukken er et rykende ferskt bruktfunn. Til blodpris vel og merke, men alikevel verdt det;)


Lampen har jeg skrevet om tidligere. Den er laget av en gammel trakt (også kjøpt hos Liven) og en julestjerneledning. Ventilatoren er resultat av et kompromiss jeg måtte inngå med Husbonden for å få hvitt kjøkken. Jeg var ganske skeptisk i begynnelsen, men nå liker jeg den veldig godt. Den er maskulin og stram, og jeg liker at den bryter med alt det andre vi har.


Vekten er også et bruktfunn, og telysholderne er fra en gang jeg gikk bananas på 3 for 2 på Kid:) Som dere kanskje ser er det bilder bare fra den ene benken, jeg tenkte jeg skulle prøve å dele det opp litt - så resten kommer senere. Nå skal jeg pakke ferdig kofferten min - og sette snuten mot langhelg på Lillehammer...


tirsdag 24. januar 2012

LESERNES ØNSKE: Vårt kjøkken

Nest etter stuen var det kjøkkenet vårt de fleste ville se. Av en eller annen grunn er dette det rommet i huset som er minst vist på bloggen, så for mange lesere er nok dette nytt stoff;)


Innredningen er av typen Ståt fra Ikea, benkeplate og vask er også derfra. Både skålhåndtak og porselensknotter er fra Marbodal. Den gamle bakerovnen fikk jeg av svigerbroren min da han kjøpte seg nytt, gammelt hus. *LYKKE*


Wallstickeren er fra Sofies Villa, og passet perfekt på enden av skapet:) Bestikkboksen fikk jeg i bursdagsgave av Husbonden ifjor. Den er kjøpt på nettet, men jeg husker ikke hvor...Veggskiltet under ventilatoren er hjemmelaget, det samme er taklampen som er satt sammen av en julestjerneledning og en gammel trakt i emalje. Den kule skjærfjøla som henger på skapveggen er fra HK Living er kjøpt hos Fru Rosas Landhandel


Selvom det var overvekt på ønsket om oversiktsbilder, var det også en del som ønsket å se detaljbilder. 
Så da er spørsmålet mitt som følger: 

Vil dere se detaljbilder fra kjøkkenet vårt?
-da isåfall med bedre bilder og dagslys:)
-forhåndspublisert innlegg

mandag 23. januar 2012

TIPS & TRIKS - Hvordan lage din egen signatur

Den siste tiden har jeg fått mange spørsmål om hvordan jeg har laget signaturen min. Istedenfor å svare hver enkelt legger jeg ut en bruksanvisning her. Jeg bruker KUN Photoscape til bilderedigering, og det er også her jeg har laget signaturen min (og DU ER SÅ BRA-kortene.) Jeg skal prøve å forklare det grundig, men enkelt.

1. Åpne Photoscape og gå til  montasje.  Du vil da få opp en blank firkant, og det er denne du skal jobbe videre med. Det spiller ingen rolle hvilken montasje-inndeling du bruker, siden du ikke skal sette inn bilder.


2. Gå til  Velg Størrelse  på høyre side av skjermen. Her kan du sette inn verdiene selv, jeg har valgt å la de stå som de er. (Du kan endre størrelsen senere i prosessen)
3. Når du har valgt størrelsen på bilder trykker du på  rediger.  Du skal altså IKKE sette inn bilder!


4. Du har nå kommet tilbake til redigeringsbildet.
Nå skal du sette inn bokstaver/tekst. Det gjør du ved å trykke på objekt.


5. Trykk på tekst-ikonet.


6. Sett inn ønsket ord, og velg skrifttype og størrelse. Merk at størrelsen ikke kan oppgis i større tall enn 100.  Dersom du ønsker større skrift enn det, gjøres dette ved å markere teksten på bildet ditt og blåse opp størrelsen ved hjelp av hjørnet på firkanten som visst på bildet under. 


7. Om du ønsker å plassere ord/bokstaver oppå hverandre slik som jeg har gjort, må du trykke OK mellom hvert ord, og gjøre samme operasjon én gang til. Det gjør ingenting om teksten kommer utenfor firkanten. Dette retter du senere.


8. Om du ønsker å endre tidligere "lag" med bokstaver kan du høyreklikke du på teksten slik at det aktuelle ordet markeres og trykker på egenskaper. Da får du opp tekstboksen slik at du kan endre skrifttype og farge, uten at du trenger å slette teksten du har lagt oppå. Når du høyreklikker kan du også velge om hvilken tekst som skal være foran eller bakerst. Når du er fornøyd trykker du på lagre


9. Dersom du har plassert teksten utenor firkanten slik som jeg har gjort, får du spørsmål om hvilken bakgrunnsfarge du vil lagre bildet med. Velg det som passer for deg. Om du syns det blir for mye luft rundt bildet kan du beskjær dette i ettertid.10. Du kan når som helst etter at bildet er lagret endre størrelsen. Men FØR du gjør det, er det lurt å gå bort fra bildet, hvis ikke vil kun bildestørrelsen endre seg, mens skriften forblir i den størelsen du har satt den til, og alt forskyver seg. Trykk derfor på et hvilket som helst bilde i oversikten på venstre side. Hent deretter opp igjen bilde du har laget, og trykk på ny størrelse. Velg den størrelsen som passer deg, lagre - og VIPS så har du din egen signatur! 


Du kan sette inn bildet i hvert innlegg, eller du kan legge inn HTML-koden som innleggsmal i Innstillinger på bloggen din, så kommer den automatisk opp på alle nye innlegg. 

Det ble en lang forklaring, så jeg håpe den ble passe forståelig og nyttig. Spør meg gjerne om noe er uklart;)


fredag 20. januar 2012

LESERNES ØNSKE: Vår Stue - Vol.2

Først av alt; Tusen takk for alle kommentarer i forrige innlegg! Mange er visst enige med meg om at en grå Ektorp hadde passet bedre i stuen vår enn Ekornes-droget. Greit å ha med seg noen på laget, hihi;)
Her kommer del 2 av stuen vår, tatt fra sofakroken som dere så igår.


Skjenken er opprinnelig en ganske ny eikeskjenk som jeg malte da vi flyttet opp hit, og satte på nye håndtak. Vitrineskapet er hjemmesnekret av undertegnede, og døren er laget av et gammelt vindu som jeg har byttet til meg:) Skapet og dets oppbygging kan du lese mer om HER og HER.


Peisen vår er av typen Tokyo fra Nordpeis. Den har åpning på begge sider, og fungerer som en romdeler mellom stuen og kjøkkenet. Det gamle koksspannet er kjøpt på Gjenbruket, feiebrettet som står i kroken er fra Iris Hantverk og er kjøpt hos Fru Dahl på Fauske. Sprekken mellom pipa og peisen er Dagmar's verk...


Den gamle kassen fra Televerkets Hovedlager sto på hytta til mamma og pappa da de kjøpte den, og den har jeg mer eller mindre survet til meg:) Den fungerer ypperlig som vedkasse. Veden som ligger under peisen er nemlig omhyggelig stablet og KUN til pynt, og er strengt forbudt å fyre med. *ler* Ved stuegranen i bakgrunnen går vi inn til spisestuen og kjøkkenet. Det kommer vel et innlegg eller to om det etterhvert også;)


Til slutt et bilde av kistebordet vårt som noen av dere etterspurte flere bilder av. Det er en gammel våpenkasse som jeg kjøpte på et bruktmarked for et par år siden, og pusset opp. Mer om det i et eget innlegg om litt;)

Fredag, fri og kos med venner og familie - LOVE IT! Vi bloggestorsdag 19. januar 2012

LESERNES ØNSKE: Vår Stue - Vol.1

I forrige uke spurte jeg leserne mine hva de ville se mer av på Tyrifryd. Meningsmålingen (som du finner øverst i høyre kolonne) viser at de aller fleste vil se oversiktsbilder av stuen vår. Siden stuen vår er liten (og vanskelig å ta bilder av) blir det bare ett oversiktsbilde, samt et bilderas med en mix av "semi-oversikt" og litt detaljer.


Sofaen vår er en Ekornes Arion Fairytale, og er meget omstridt innenfor husets 4 vegger. Jeg har nemlig et særdeles sterkt hatforhold til den, mens Husbonden føler det helt motsatt...til min store frustrasjon selvfølgelig! Den er praktisk, jeg er enig i det. Men mens Husbonden øser om seg med superlativer i fleng, mener jeg at det stopper der. Praktisk, punktum. (Joda, jeg er vel til dels enig i at Fairytale'n (eventyrkroken) er god å ligge i, men jeg klarer meg uten altså...;P) Bearbeiding av Husbonden har nå pågått i pinlig nøyaktig 2 år, og han er fortsatt like urokkelig. Men jeg har likevel et ørlite håp om at det innen utgangen av 2012 står en grå Ektorp her...*krysser fingre* Anyway; her er bilderaset:


Nytt bilderas i neste innlegg - da fra en annen vinkel;)

Glad torsdag - vi blogges

onsdag 18. januar 2012

{DIY} Bildelist & Kort Til Deg...♥

Jeg har lenge ønsket meg bildelister, men her jeg bor er det dessverre liten (eller ingen) tilgang på butikker som selger denslags... Men man kan jo lage dem selv! Jeg kjøpte en 24x058 utforingslist på Byggmakker, som jeg malte på baksiden, og skrudde fast i veggen med små møbelvinkler. Ikke akkurat DIY på rakettforsker-stadiet, men alikevel selvgjort. Og selvgjort er som kjent velgjort...(?) *smiler*


Bildene av våre 4 håpefulle som tidligere hang i spisestuen måtte vike plass for lysplanken, og pryder nå den nye bildelisten som har fått plass på en ledig vegg i stuen, i tillegg til en del andre bilder jeg rotet frem fra glemselen. Bare digger solbrille-bildet av Minste-Gullet...♥


DU ER SÅ BRA-kortene som "alle" har, har jeg prøvd å få tak uten hell. Det tok nemlig litt tid før jeg skjønte at de fulgte med i et nummer av ROM 1-2-3. Jeg kjøpte nummeret, men kastet kortene av en eller annen grunn. Jo mer jeg har sett av kortene rundtomkring, jo bedre har jeg likt dem. For slik er jeg. En etternøler som liker å kjenne litt på det først...;)


Jeg har derfor laget kortene selv i Photoscape, og skrevet ut på tykt fotopapir. 
Og om det er flere som har lyst på disse kortene, så feel free til å kopiere og skrive ut!!Glad morgendag til alle som svinger innom - snart helg...igjen!


mandag 16. januar 2012

{DIY} Telysplanke

Denne lysplanken har jeg blogget tidligere (for ganske nøyaktig ett år siden), men nå den fått 
ny farge og ny plass - så da er jo alle mulige grunner tilstede for å blogge den på nytt;)


Planken har jeg funnet på jobben, og bestikket er kjøpt på det lokale Gjenbruket. Bestikket er festet med gjerdekramper, og deretter bøyd til ønsket form. Sandkakeformene er mammas gamle, og er limt fast på bestikket. Planken har frem til nå hengt i stuen, nå har jeg malt den hvit og hengt den i trappeoppgangen i spisestuen - og der passet den mye bedre;) Hvordan den så ut før kan du lese mer om HER.


Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger, ønsker og meninger om hva dere vil se mer av på bloggen min! Utifra meningsmålingen ser det ut til at jeg må begynne med oversiktsbilder av stuen;) 
Det er fortsatt 4 dager igjen å stemme, så om du har ønsker må du gjerne komme med dem...
- jeg blir nemlig veldig glad for å høre deres meninger!

{ Fin ny uke til alle som er innom  }
  
NB: Jeg sliter med å få lagt igjen kommentarer hos enkelte blogger - siden blir hvit og låser seg....Flere som har samme problem? 


fredag 13. januar 2012

HVA VIL DU SE mer av på Tyrifryd...?

Det siste året har jeg tatt med leserne mine igjennom alle husets rom. Jeg ser at det ofte er innlegg med bilder av hele rommet slår best an, noe jeg forøvrig kjenner på selv også når jeg surfer rundt på blogger;) Det skjer stadig forandringer i de fleste rommene i huset vårt, men alt blir ikke blogget. Når jeg har blogget om ett rom, tenker jeg fort at det er "oppbrukt". Samtidig kommer det til nye lesere og følgere hver eneste dag, noe jeg er utrolig glad og takknemlig for! Her er alle velkommen;)


Det er dere, leserne mine, som inspirer meg og som gjør bloggingen så gøy å holde på med.
Og nettopp derfor vil jeg la DERE bestemme:

Hvilket rom vil du se? 
Detaljbilder eller oversiktsbilder? 


Helt øverst på bloggen i høyre kolonne har jeg lagt ut en meningsmåling, der du kan legge igjen ditt svar/ønske. Er det et alternativ du savner, må du gjerne legge igjen et spor etter deg i kommentarfeltet;) Jeg setter stor pris på alle kommentarene dere legger igjen, og jeg prøver alltid å besøke og kommentere tilbake.


Dagens bilder er fra den nye entreen vår. Den har jeg ikke vist dere før, siden den ikke er helt ferdig. Ved siden av kistebenken skal vi snekre garderobeskap, men det blir nok ikke før nærmere våren...Men planen er klar!


Her har fredag den 13. forløpt ganske stille og rolig, med unntak av omgangssyke på 5-åringen... 
Det kunne tross alt vært verre;) 

Håper dere har en trivelig fredagskveld