tirsdag 29. november 2011

{DIY} - LAMPE av gammel trakt...

I forrige uke oppdaget jeg den koselige bloggen til Liven, samt hennes salgsblogg. Der fant jeg en herlig gammel trakt og en sil for oppheng - begge i skjønn patinert emalje. Jeg har vært på jakt etter en slik trakt i noen uker, og var ikke sen om å sende Liven en mail;) Grunnen til trakt-jakten var at jeg ville lage hengelampe av den. Som sagt, så gjort - og nå henger den over kjøkkenøyen vår. Ganske søt?


Jeg brukte en julestjerneledning jeg hadde til overs, klippet av kontakten og tredde den igjennom trakten, før jeg skrudde på en ny kontakt. En veldig enkel oppskrift på en koselig lampe ingen har maken til:) Lampen har fått litt julepynt i form av en grankvist, og rød hyssing.


Takk for en hyggelig handel, Liven♥ Silen var også helt nydelig - den får dere se i neste innlegg;)

 Håper dere alle har en hyggelig kveld

søndag 27. november 2011

{DIY} - ADVENTSSTAKE i betong...

De fleste har vel allerede fått med seg betong-trenden som ble startet av ultrakreative MrsHardy, og alle de kreative krumspringene som har dukket opp i kjølvannet av det. Jeg har sikkert fått med meg bare en liten brøkdel av et hav av betong-kreasjoner, men jeg er søkkimponert over det jeg har sett! Og siden jeg elsker "grovarbeid" som plank, stein og betong, kunne jeg jo ikke være noe dårligere. Mandag kveld braste jeg derfor sammen en betongblanding. Ett av resultatene ble ny adventsstake.


Jeg har brukt store ølglass i plast som støpeform, og festet små emaljeskilter med rød hyssing. Jeg digger dem, selvom Vibeke syns jeg er en hermegås...hihi..;P Det kjekke med disse er at man kan bruke dem hele året, med dekor tilpasset årstid eller anledning - eller helt uten dekor. Jeg lagde flere småting av restene jeg hadde igjen, og det blir nok ikke siste gang jeg leker med betong - for dette var innmari ARTIG! ;) 


Endelig er den herlige ventetiden kommet... 
-håper dere har en flott 1. søndag i advent

tirsdag 22. november 2011

TIPS til julerøkelsen...

De to siste årene har jeg lett etter den "rette" brenneren til å ha julerøkelsen i. Jeg har enda ikke funnet den, kresen som jeg er...;) Men etter at jeg kom over denne ideen, kunne jakten skrinlegges. Jeg har bøyd håndtaket på en gammel tesil, og lagt den over et Norgesglass. Koselig og enkelt. Det er viktig at tesilen ikke dekker hele åpningen, da får lyset for lite oksygen til å brenne som det skal.


Ideen fant jeg i et interiørblad på denne tiden ifjor, og jeg mener den stammer fra Hanna, den kreative damen bak Sjarmerende Jul. Ta en tur innom Hanna og la deg inspirere og imponere!
Jeg er på en 3-dagerstur i Tromsø, og idag har jeg klart å gjøre meg ferdig med samtlige julegaver - og det FØR 1.desember. *klappe seg selv på skuldra* Så nå skal adventstiden brukes til kos, og null stress! Hvilken lykke;)
Vi blogges!

søndag 20. november 2011

SNIKPYNTER til jul...♥

Denne uken har flydd forbi uten blogging... Lys- og fotoforholdene er neimen ikke mye å skrive hjem om for tiden... På tirsdag forsvinner solen for denne gang, og kommer ikke frem igjen før i slutten av januar. Idag har vi hatt strålende vær, og jeg har utnyttet siste krampetrekning av dagslys til å fylle opp bildebanken til randen;)


I helgen har jeg begynt å snikpynte litt til jul. Som så mange andre liker jeg å begynne tidlig, for så å kaste ut julen rett over nyttår. Når romjulen er over blir jeg brått forsynt av nisser og trær, men vil samtidig at julen skal vare litt lenger enn en drøy uke. Foruten julaften med spente og glade barn, er førjul med dertilhørende planlegging og pynting min favorittdel av høytiden, og jeg gleder meg veldig til 1.søndag i advent...


En stuegran har fått flytte inn i stuen med et lite pepperkakehjerte som pynter diskret opp. De fleste som har vært innom hos oss de siste dagene tror den er av plast. Den skal riktignok være meget nøysom og lettstelt, men den er altså helt ekte og (enn så lenge...) sprell levende;)


På et hjerte fra Panduro har jeg stemplet mitt favoritt-sitat, fra vår alles kjente og kjære Pippi Langstrømpe.
Et optimistisk ordtak jeg ofte kan identifisere meg selv med, med varierende hell vel og merke...;)
(Dette er ikke julepynt altså, men siden det henger over mini-juletreet mitt syns jeg det fortjente en plass i innlegget...)


På kveldens plan står sofasitting og tv-titting, og ikke minst; bloglandia

Håper dere alle har hatt en herlig søndag!

mandag 14. november 2011

NYTT GUTTEROM - Sneakpeak

Jeg er hjemme med syk Minste-S idag, og siden jeg på den måten har fått overvære litt dagslys i eget hjem, har jeg benyttet anledningen til å ta noen bilder av gutterommet som har fått en aldri så liten makeover. Dere skal få se mer senere når alt er ferdig, og til da skal jeg rote frem noen bilder av det totale kaoset som har hersket her inne;) Her er iallefall en liten sniktitt...

Her havnet altså postekk-putene som jeg skrev om HER for en tid tilbake. Marius-sengesettet er fra Princess, elg-plansjen er kjøpt på Finn, lampen i taket er fra Ellos, og krakken er kjøpt på det lokale Gjenbruket.


Jeg er så heldig å ha fått tak i et gammelt skolekart som skal henge på veggen her inne. Samt en gammel skjenk som jeg brått og uventet fikk levert på døra forrige helg;) Når kartet er i hus og skjenken er malt skal dere få se resten av gutterommet.


Her har den første snøen falt idag. Egentlig på tide siden vi er midt i november og advent er rett rundt hjørnet, men merkelig nok lar man seg overraske uansett;) Håper dere har en fin novemberkveld!

søndag 13. november 2011

UTFORDRING - Lysfat

Det går lenge mellom hvert innlegg for tida. Ikke fordi jeg ikke har noe å blogge om, for jeg har virkelig nok å ta av om dagen...;P Men nå som sola straks blir borte her i nord, er det lyst bare noen få timer om dagen, og det er bekkmørkt både før og etter jobb... Jeg er ikke så begeistret for gjenbruk av bilder, men idag blir det nettopp det. Fabelaktige Maia har nemlig utfordret oss til å vise hvordan vi pynter lysfat. Jeg deltar med to forskjellige bidrag. Og selvom det er noen uker siden disse bildene ble tatt, så ser fatene likedan ut idag, med unntak av høstlyngen på bildet under, som er byttet ut med en rosa rosebukett i anledning farsdagen;)


Det store sinkfatet er fra Kremmerhuset, og her er det plass til ganske myyyyye stæsj! Som de fleste vet er jeg ganske "nipsete" av meg, og det er kjekt å samle alt på et fat;)
Lysfatet i stuen er et gammelt vindu, som jeg kjøpte på nett hos en bruktbutikk på Raufoss. Utrolig nok overlevde glassene den lange reisen langs (nesten) hele Norges land;) Du kan lese innleggene om lysfatene HER og HER. Alle de fllotte og inspirerende bidragene i Maias utfordring kan du se HER.


Jeg har ingen som helst ønske om å bli en helgeblogger, så de neste helgene skal nok kameraet gå varmt, slik at jeg har bilder til innlegg igjennom hele uka;) Litt tidlig å begynne å glede seg til sommeren igjen, men det er ikke til å stikke under en stol at det er både deilig og (blogge)praktisk med dagslys hele døgnet;)

Håper dere har en fabelaktig søndag

tirsdag 8. november 2011

PYNTEN i vitrineskapet...

Mens jeg venter (utålmodig!) på at gulvmalingen skal tørke, poster jeg noen bilder av pynten i mitt hjemmesnekrede vitrineskap.


Et gammelt LØVE-glass kjøpt på Brukten er fylt med kongler og en lyslenke, og gir koselig (førjuls?)stemning. 
Den kule terningen i tre er kjøpt hos Lobelia.


Supersøte sinkhus fra Rema 1000. Farlig like Walter&co sine, men til en langt snillere pris. Me like! Gyngehesten og uglefamilien er fra Bohus.

 
Et syleteagurkglass(!) har fått en heklet vinterdrakt på seg. Jeg har brukt heklekrok nr 7 og hamptråd. Oppskriften fant jeg hos Godt-Isolert Victoria. (som er en racer på hekling) Sinkgrisen var en gave fra en nettbutikk, og sandkakeformene er mammas gamle.


Bryllupsbildet av mamma og pappa står bestandig på hedersplass, sammen med bilde av meg og Lillebror på henholdsvis 3 og 1 år. ♥ Hornet er fra tidenes dyreste loppemarked under høstens bloggcamp med Victoria og Vibeke....


Den neste timen skal tilbringes horisontalt i sofaen, med Da Damene Dro på Tv2. 
Perfekt tirsdagsunderholdning. Kanskje gulvmalingen er tørr etter det?! 

Håper dere koser dere i kveld...♥

søndag 6. november 2011

NIB-UTFORDRING - Soverom

Det har ikke skjedd så store endringer på soverommet siden sist, men tekstilene blir stadig vekk byttet om. Jeg har en slags sengetøyfetisj, og skapet begynner å bli ganske fullt. Akkurat nå har jeg begynt å snikpynte til jul, og det rødrutete sengeteppet har kommet frem igjen. Jeg kan nesten ikke få nok puter i sengen, og jeg liker veldig godt å blande det grove og det sarte. Striesekk og blonder.


Som jeg nevnte i forrige innlegg har jeg vært veldig lei av de gamle nattbordene, selvom de var både kule og praktiske. Jeg er av en eller annen grunn ikke særlig glad i å kjøpe nye møbler. Jeg liker best å kjøpe gammelt og brukt, eller å lage selv. Etter å ha tenkt lenge og vel på hvordan jeg ville ha det endte jeg opp med nye nattbord av enkleste sort, ganske enkelt en hylle på hver side av sengen, med store kurver under som rommer både puter og sengeteppe. (De gamle nattbordene kan du se HER.) Vimpelen på veggen lagde jeg i går kveld. Planen var å lage to vimpler, slik at det ble "Sweet Dreams". Dessverre har symaskinen og jeg et forholdsvis anstrengt forhold og elendig kjemi, så "Dreams" får faktisk talt bare klare seg alene;)


Som mange andre er jeg glad i å bringe elementer fra naturen inn i huset. Jeg har laget en uro av bjørkenever som jeg har hengt på vinduet. Koooooselig syns jeg;)


Dette blir mitt bidrag til november utfordringen hos NIB, alle de flotte bidragene kan du se HER.
Idag har jeg fått et tilhengerlass med gamle skatter levert hjem på døren. Veldig uventet, men desto større lykkerus!! Mer om det og litt mer fra soverommet senere;)

Håper dere har en koselig søndag! Vi blogges:)