tirsdag 30. august 2011

KJØKKENETS NYE SMYKKE...♥

Aldri hadde jeg vel trodd jeg skulle få tak i en gammel hvitemaljert bakerovn...♥ Men da Husbondens bror kjøpte seg et koselig lite, gammelt og nostalgisk hus i forrige uke, sto denne ovnen der som han ville kvitte seg med. Og det er vel ingen som blir overrasket over at jeg nærmest kastet meg over den...! Ovnen har nok ikke vært brukt på mange tiår, noe den bar preg av innvendig. Men hva gjør vel det når den bare skal stå på kjøkkenet mitt og se pen ut?! I love it...♥


Er den ikke fin? 
Tusen takk, F&A♥


På søndagens loppis fant jeg , i tillegg til kirkebildet, en syltetøykrukke og en gammel krakk. Syltetøykrukken har jeg fylt med hjerteranke-avleggere, disse kan man jo rett og slett ikke få nok av. Krakken, som jeg tror er campingvogntrapp, har helt rett størrelse for at Minste-S og jeg skal nå opp,henholdsvis til mikrobølgeovnen og øverste hylle i overskapene. Jeg har brukt bokstavstempler på den for at den ikke skulle bli riktig så kjedelig (inspirert av krakkene til Lunehjem.no). 

Nå er det vel Greys, og siden jeg tror jeg er den eneste i verden som ikke følger med på denne serien, skal jeg ta meg en etterlengtet bloggrunde! Fin kveld til alle som titter innom

mandag 29. august 2011

MINE NYE SORTE SKATTER...

Det går altfor lenge mellom hvert innlegg for tida. Det er rett og slett så mye annet moro å fylle dagene med, så blogging blir nedprioritert. Men nå kommer snart høsten snikende med kulde, mørke og høststormer, så da kommer jeg nok i mitt blogg-ess igjen;) Når det en sjelden gang er loppis her i området, er vi bestandig bortreist. Intet unntak denne helgen heller. Vi stoppet innom på tur hjem, omtrent en time før loppemarkedet stengte. Det som var annonsert som Nord-Norges største loppis var rimelig rensket, faktisk fullstendig plyndret  for godsaker. Men litt fant jeg da;)


Bildet er fra en eller annen kirke, og ser ut til å være ganske gammelt. Jeg kjøpte det mest for rammen, men det er noe ved bildet jeg liker. Jeg er på ingen måte kristen, men har alikevel en dragning mot det sakrale i interiøret. Jeg fant et par ting til også, en av dem får dere se i neste innlegg. Min flotteste sorte skatt er veggklokken. Den fikk jeg av en venninne som verken hadde plass eller behov for den. Heldige meg! Tusen takk, S...♥ 
Jeg elsker slike gamle klokker som tikker høyt, og slår for hver hele og halve time. Jeg funderte en liten stund på hvor klokken skulle henge. Siden jeg åpenbart har en klokkefetisj henger det nemlig klokker i samtlige rom i huset, og jeg er like glad i alle sammen. Denne endte opp på det ny-oppussede gjesterommet. Det ligger vegg i vegg med vårt soverom, så jeg kan høre tikkingen når jeg legger meg om kvelden. Nostalgi! Her står døren åpen hele dagen, så jeg kan se den hver gang jeg går forbi:)


En annen skatt har også kommet i hus i dag, etter iherdig vasking og skuring i sene nattetimer i går. 
Den skal jeg vise dere i morgen. 
Et lite hint; hvit emalje og jernringer. Noen som kan gjette hva jeg har fått kloa i?? ;)

Håper dere alle har det bra!

torsdag 18. august 2011

STILLSTAND, men fremgang...

Det har vært lite aktivitet på byggeprosessfronten den siste tiden. Delsvis fordi vi begynner å bli en smule lei, og dels fordi ferien ubønnhørlig tok slutt, omtrent som julekvelden på kjerringa - i år igjen...;P Men litt har vi da fått gjort. Det er ikke så mye å blogge om enda, men en liten sniktitt på litt av den siste tids arbeid kan dere få;)


Den nye døra vår har kommet på plass, den er i fargen Gustaviansk blå, og jeg elsker den!! Det er mange uker siden vi satte den inn, men den står ennå ubrukt siden vi for øyeblikket er trappeløse. Husbonden var ikke veldig enig i at Ramsign-skiltet skulle skrues opp på den nye døra, til tross for alle mine gode argumenter. Men det er utrolig hva jeg har nerver til å finne på når Husbonden reiser på fisketur med gutta, hihi... Det passet jo tross alt perfekt der, spist er spist - gjort er gjort osv....;)


Fruktkasse-gulvet vi kjøpte på Toten tidligere i vår er lagt i nybygget, og det ble overraskende bra! Til Husbondens store fotvilelse (som er Rema-kjøpmann) fant vi opptil flere bord med teksten COOP, og han var snar med å foreslå diverse møbler og tepper for å dekke over det...*ler*. Her blir det, mot normalt, lite møbler og INGEN tepper, så han må nok bare leve med det;)

 ♥ ♥ ♥

Skapet er et gjenbruksfunn, gjort av min kjære mamma! Jeg fikk det i gave av henne i sommerferien, og har selvfølgelig pusset det opp. Og jeg som for ett år siden ikke kunne fordra blått i interiøret; Også dette skapet er malt i gustaviansk blå, med høyglanset bengalakk. Nøklene var sporløst borte, så jeg skrudde ut låskassene, lot beslagene være orginale, og satte på disse roseknottene. Jeg er superfornøyd, og skapet i sin helhet får dere se når jeg får det ut av garasjen, og inn i nybygget.


Litt kveldspusleri har jeg også unnet meg, inspirert av DETTE innlegget hos Mrs.Hardy. Fant en sliten resteplank i hytteruinene til ungene, som jeg fikk to skilt ut av. Det ene ga jeg til en god venninne , og det andre beholdt jeg selv. Mitt skilt skal henge på det nye rommet til Minste-S, når det en vakker dag blir ferdig....


Jeg har dessverre ikke fått besøkt dere så mye den siste tiden, da jeg har en litt sånn av-på-blogg-periode. Jeg vurderer på ingen måte å slutte å blogge, men det er godt med en liten pause... Som sagt et titalls ganger tidligere; jeg kommer sterkere tilbake;)
Håper dere har en finfin høst(?)torsdag...

lørdag 13. august 2011

NYTT GJESTEROM...

Minste-S er regelrett kastet ut av rommet sitt stakkar... Da mamma og pappa var på ferie her i sommer samtidig som de 3 bonusbarna, var huset på en måte ganske fullbooket. Vi hadde akutt behov for et gjesterom, så Minste-S og jeg pakket alle sakene hennes og hun flyttet midlertidig inn på rommet til brødrene sine i påvente av sitt nye rom. Jeg har som vanlig ikke noe FØR-bilde av rommet, men jeg kan love dere at her hersket et kaos hinsides all fornuft. En sliten loftseng med avkappede ben, en liten kommode (som, i tillegg til å romme klærne hennes, fungerte som sengestige) og tumleplass på størrelse med et frimerke. Intet nevneverdig eldorado for en 4 år gammel virvelvind med andre ord...


Rommet har på ingen måte vokst, men det har forandret seg betraktelig alikevel. Det kirsebær-røde gulvet er bedekket med Hvit Lin fra Jotun, slik som alle andre soverom i huset. (Nå gjenstår bare rommet til Gutta Boys så er alle spor etter kirsebær borte, Oooh'lykke!) En sovesofa, en loppiskrakk og en gjenbruksstol har fått plass her inne, og det er igrunnen mer enn nok. 


Da ferieturistene og bonusbarna reiste igjen ville Minste-S flytte tilbake på gamlerommet sitt, så jeg har foreløpig ikke prøvd sovesofaen sammenslått her inne. Når hun nå straks flytter inn på sitt nye rom er planen å lage en kontor/symaskin-pult som skal hengsles på veggen slik at den lett kan "forsvinne" når sengen skal slås ut. Mer om det når den tid kommer:)


Den kule retroradion kjøpte jeg til Minste-S idag. Hun ønsket seg en rød cd-spiller, men da undertegnede kom over denne på butikken ble alt annet blåst til side. Og etter litt bortforklaring og overtaling, var det en passe stolt Minste-S som la seg til p4 og "råkknråll" ikveld, for det er jo tross alt sånn som voksne hører på;) Jobb i morgen, så det er vel best å finne loppekassa...

Nattinatt

onsdag 10. august 2011

FOLKETS IKEA-katalog...

IKEA er en stor del av mange (alle?) nordmenns hjem. Nå vil de se hvordan deres produkter brukes rundtom i våre hjem, og vårt liv. Gjennom app'en Folkets IKEA-katalog på Facebook kan du laste opp bilder fra ditt eget interiør og lage din egen forside,stemme på din favoritt-forside, eller rett og slett bare titte på bidragene etter inspirasjon. Her er mitt bidrag.


Til høsten samles bildene til Folkets IKEA-katalog, og er du heldig kan du få ditt bilde i katalogen eller til og med på forsiden!
Liker du min  forside blir jeg hoppende glad for din stemme. Den kan du avgi HER.

mandag 8. august 2011

FOR UTØYA...♥

I skrivende øyeblikk går en dokumentar om Utøya på TV2. Nok en gang tar jeg denne grusomme handlingen innover meg med vantro... Det er så ufattelig trist og vanskelig å forstå at så mange av vår nasjons ungdom ble revet vekk fra oss. Landets kanskje flotteste ungdom med sunne verdier og en fremtid fylt med gode hensikter fikk ikke lenger være med oss... Jeg vil ikke høre og jeg vil ikke se, men jeg klarer ikke å la være. For vi kan ikke glemme...♥ Jeg tenner lys og feller noen tårer for alle de omkomne og deres etterlatte. Og kanskje spesielt for Henrik som bodde her på lille Melbu, for hans familie og venner. Vi tenker på dere...Gud har plukket blomster igjen og igjen.
Han vet nok at det smerter for oss som står igjen.
At Gud er glad i blomster, er både visst og sant.
Atter har han plukket de fineste han fant...

PLANTEBORD & ferieslutt...

På årets siste sommerferiedag har været og Vesterålen atter en gang vist seg fra sin beste side. I løpet av disse 3 ferieukene tror jeg vi har hatt bare to regnværsdager. Om noen timer går vi inn igjen i den vante, travle hverdagen. Litt vemodig, og litt godt.Idag har jeg omsider skrudd sammen benbukkene fra Ikea, og laget meg et plantebord. Her i nord er plantesesongen hva gjelder sommersesong ganske kort og begrenset av været, så jeg har da vel (som med så mye annet) sikkert ikke brukt for det. Men jeg tenker nok det blir koselig med lykter og lys til vinteren, og kanskje et julenek når den tid kommer. Mer om dette (plantebordet altså, ikke juleneket...;P) i neste innlegg når området er passelig bloggifisert.

På tide å komme seg i seng, det blir nok hardt for både store og små å stå opp til vekkerklokke igjen i morgen tidlig;)
Nattinatt!

fredag 5. august 2011

BARNAS BYGGEPROSJEKT...

Rester og avkapp fra den pågående utbyggingen vår, en tilhenger full av byggeplass-skrot, samt 4 ferierende kreative krabater har resultert i et aldri så lite unikt byggverk. Hytta som først fikk plass et godt stykke inn i skogkanten har blitt revet og bygd opp igjen opptil flere ganger daglig - hver gang lenger og lenger ut i oppkjørselen.
Om det er konstruksjonssvakheter eller ingeniørspirenes høye krav til egen innsats som er grunnen til den daglige gjenoppreisingen vites ikke, da jeg har holdt meg på god avstand mens byggearbeidet har pågått.
De har avholdt byggemøter for å enes om den beste løsningen, og har fått nødvendig verktøy og frie tøyler til å utfolde seg.
Med unntak av da Minstemellomste-S på åtte år begynte å fable om at de kunne trengt noen av tørrbetongsekkene som ligger i garasjen. Det kunne vært interessant å være vitne til, men søknaden om støping fikk de altså ikke innvilget...;P

Byggherrene har ikke hatt mye tid til å sitte ned å slappe av i toroms-hytta, men Minste-S har brukt ettermiddagen her inne til å spille Nintendo DS og synge av full hals. Jeg er kanskje LITT bekymret for at hytta når som helst kan ramle i hodet på noen av dem, (den er jo tross alt ikke støpt!) men det går vel aller helst bra. Sikkerheten er det alikevel ingenting å si på, hytta stenges nemlig behørig om natta så ingen "farligmainna" kommer seg inn....


Hytta tilfredsstiller nok ikke dagens isolasjonskrav, men hva gjør vel det når været er godt?!
Jeg beundrer byggverket, mens jeg krysser fingre og tær for en vindstille natt....;)

torsdag 4. august 2011

TOLIX Love...♥

Nå begynner det vist å bli en stund siden forrige innlegg! Sommerferien er på hell, og selvom arbeidsdagene har vært på oppimot 18 timer har vi koset oss og slappet av i mellom slagene også. Mamma og pappa har vært her i en uke, og det var HERLIG! Veldig trist at de reiste igjen, men sånn er det nå en gang når man bor på hver sin kant av landet. Været har vært upåklagelig, og mengder med vin er konsumert i sene nattetimer i særdeles godt selskap;)


Selvom bloggen har ligget brakk den siste måneden, mangler det slett ikke på bloggmateriale. Tidenes mest ambisiøse og urealistiske DEADLINE holdt neeeesten helt inn til mål (!), så jeg har nok å blogge om i en måneds tid fremover;) Mamma og jeg har vært på gjenbruket, og den snilleste mammaen kjøpte et skap til meg, som nå er pusset opp, og har blitt husets nye SMYKKE.
Mer om det senere.....


Like før ferien kjøpte jeg meg en ny Tolix-reproduksjon. Jeg klarte ikke å motstå herligheten da Hjem i Tiden hadde sommersalg. (Det har de fortsatt, så her har du muligheten til å gjøre et kupp eller to). Den var mye større enn den galvaniserte jeg hadde fra før, så mulig den blir nattbord på Minste-S sitt nye rom. Et rom dere nok kommer til å se mye til i nærmeste fremtid. Her skinner solen idag, så det er vel bare å hoppe i arbeidsklær og gjøre litt nytte for seg idag også;)


På grunn av min hittil nærmest pc-frie ferie har jeg ikke vært innom blogger på mange uker, 
men jeg kommer sterkere tilbake så snart hverdagen og høstlige innekvelder kommer snikende;)

Håper dere har en fin sommerdag