mandag 25. juli 2011

22.07.11 - Dagen vi aldri glemmer...

"Even in their deepest sorrow the norwegians don't get hysterical. They resist the hate. It is amazing to see how politicians 
and the whole country reacts. They are sad to the deepest thread of their souls. They cry in dignity.
But nobody swears to take revenge. Instead they want even more humanity and democracy. 
That is one of the most remarkable strengths of that little country."
 Vi lover å glemme ditt fjes og ditt navn.
Vi lover å erstatte med samhold og savn.
Du skal ikke minnes, kun de liv du har krevd.
Snart skal vi glemme at du engang har levd...Ord blir så grenseløst fattige. En hel nasjon er i sorg, alle er vi berørt. 
Min dypeste medfølelse til pårørende og rammede...♥

tirsdag 12. juli 2011

REALITETSBLOGGING av dimensjoner...

Bloggen min ligger visst (høyst ufrivillig) fullstendig brakk om dagen. Grunnen er ganske enkelt at vi har gapt i overkant høyt over sommerens prosjekter, med dertilhørende deadline om 14 dager, forøvrig satt av oss selv. Prosjektene er ikke unormalt store, men mengden  av dem gjør at jeg rett og slett må nedprioritere bloggingen en liten  stund. Jeg tror kanskje bildene taler for seg selv, men jeg velger alikevel å forklare litt til hvert bilde. Jeg advarer om sterke bilder. 

Her skal Minste-S sitt soverom og ny entré stå ferdig om 2 uker. I tillegg til å få ferdig nybygget skal takrenner byttes, sengen snekres, skolepulten males, to garderobeskap bygges, nybygget males utvendig, platting/trapp skal bygges og beises og garasje skrapes og males.  Heldigvis har vi en snekker som hjelper oss med takkonstruksjonen, utover det gjør vi alt selv.

Veggen mot vest står meget værhardt til, og solen skinner her fra ca 12.00 til sola går ned i 23.00 tida. Når det ikke er sol regner det i vinkel, så denne veggen blir nattarbeid når vi starter ferien til uka. Siden vi bytter farge fra gråblå til hvitt, trenger vi jo ikke mindre enn 3 strøk, så det er jo fort gjort det...;P

Den verste veggen! Når jeg endelig hadde mannet meg opp til å bestige øverste del av stillasen begynte det å regne, 
så der står det visst litt på stedet hvil. Men jeg er da i det minste igang;)

Tror kanskje gresset burde vært klipt?! 
Minste-S er litt bekymret for at gresset skal gro over trampolina hennes, men vi får da håpe og tro at vi får tatt det før den tid;)

Blomsterbedet burde muligens vært rensket for ugress og groteske lupiner, her snakker vi overgrodd! 
Jammen godt vi bor innerst i en blindvei!

Og siden gårdagens regnvær hindret meg i å få gjort noe fornuftig utendørs, fant jeg ut at dette var et perfekt tidspunkt å male badegulvet på! Og denne gangen går jeg for ruter. Jeg malte ett strøk i natt, og ett før jeg dro på jobb i dag tidlig. Etter jobb begynte jeg å måle opp rutene, men det gikk overhodet ikke etter planen, så jeg måtte male et tredje strøk også.

Så her har dere altså grunnen til mitt midlertidige fravær. 
Jeg kommer sterkere tilbake, og da forhåpentligvis med litt mer bloggbare omgivelser;)
Om døgnet har nok timer? Ikke akkurat...;)

SO LONG!

tirsdag 5. juli 2011

NOK ET GJENBRUKSFUNN...

Gårdagens jakt på brukte blomsterkrukker var resultatløs, men jeg gikk slettes ikke tomhendt fra det lokale Gjenbruket alikevel. Jeg var ikke sen om å legge et godt grep om denne herlige hyllen da jeg så den innerst i en krok, bak en gardin. Jeg digger den kremgule fargen, selvom det nok ikke er en farge jeg ville valgt å male i selv. (Jaaaaa, den GULE STOLEN var et engangstilfelle...!) Hyllen er sprukket og patinert, og har herlige utskjæringer. Husbonden gjorde det klart og tydelig at han var lite imponert over at jeg prioriterte å skru opp denne fremfor å lage middag. Det kan jeg faktisk ikke ta hensyn til, ommøblering er hastesak! ;)


Jeg er egentlig ikke så glad i gull og messing og denslags, men denne rammen passet perfekt til HANDLELAPPEN 
min lille håpefulle 4-åring skrev for en tid tilbake. Den måtte jo bare rammes inn:)


Håper dere har en fin sommerdag
Her skal det males....

mandag 4. juli 2011

NYMALT KJØKKEN...

Siden jeg ikke har spesielt mye  og fylle døgnets 24 timer med, og ikke er noe særlig  lei av maling, maling og atter maling av hus, fikk jeg like før helgen lyst til å male veggene på kjøkkenet. Fargen var opprinnelig beigebrun og egentlig ganske fin, men forandring fryder:) Etter endel prøving og feiling med diverse farger havnet jeg til slutt på (hold deg fast!) bomull...


Uansett hva jeg maler bruker jeg stort sett vannbasert maling, med glans fra 10 og opp til 40. Denne gangen ville jeg prøve noe nytt, og brukte bengalack med glans 90. Og jammen ble det blankt! Glansen vises ikke så godt på bildene, men jeg syns det ble knallstilig. Ved å bruke både helmatt og høyglans på forskjellige flater i ett og samme rom, får man forskjellig effekt og fargeopplevelse selv om man bruker samme farge.


Skiltet jeg lagde før helgen har jeg malt over og lagd på nytt, med litt større skrift. Jeg syntes det første ble litt puslete, men nå er jeg omsider fornøyd:) Veldig mange har spurt hvordan jeg lager skriften, og om jeg bruker sjablonger. Det gjør jeg ikke. Jeg sverger til den gode gamle matpapirmetoden. Det er veldig enkelt, men tidkrevende. Siden jeg bruker blyant er lyse, aller helst hvite, overflater å foretrekke.


For første gang i mitt liv er jeg (ihvertfall enn så lenge) lykkelig eier av en antiplastikk, sprell levende lavendel. Jeg hadde tenkt å ha den inne, men blomsterdamen i butikken frarådet meg nettopp det. Siden jeg er evneveik på området velger jeg å høre på henne, med mindre noen har god erfaring med lavendel innendørs?! De lukter jo så godt...;)

Håper dere har hatt en toppers ukestart

lørdag 2. juli 2011

EN GAMMEL UTSLAGSVASK....

...er siste tilskudd i Finn-funn samlingen min. Jeg har igrunnen jaktet en stund på en slik vask, syns de er så fine på veggen med blomster i. Det er ikke alle som deler min begeistring for slike "kupp", og en nabo og nær slektning har allerede ytret ønske om at denne henges på en side av huset som er utenfor hennes synsvinkel... Dét ønsket kan jeg da alltids innfri:)


Husbonden derimot tok det ganske pent. Litt uventet, men bra for meg. Nå slipper jeg å tenke på hvordan jeg skal "smugle" den opp på veggen på et nymalt nybygg. Jeg ser jo at den velbrukte og innøvde frasen "Nei den har jo hengt der bestaaaaandig!" ville gitt meg et troverdighetsproblem for all fremtid ved bruk i dette tilfellet...


Her er det sofatjeneste idag, jeg har masse som burde og skulle vært gjort, men formen er ikke helt på topp... 

Håper dere har en fin lørdag