tirsdag 31. mai 2011

GAVEDRYSS DEL 9 - Happylines.no

Tid for å dele ut flere gaver og trekke en vinner av vimpel fra Guttemamma!
Den niende premien i gavedrysset er sponset av Happylines.no


De fleste har sikkert allerede stiftet et visst bekjentskap med Happylines som er en blomstrende familiebedrift med tilholdssted i Drøbak. Happylines designer og lager selvklebende, avtagbare klistremerker, populært kalt wallstickers. De er laget av meget tynn vinyl og kan festes på alle typer glatte overflater. Det er et solid materiale og kan vaskes med vann og såpe. De sitter godt men kan med enkelhet fjernes igjen uten at det etterlater seg spor. Her er et lite knippe av det store utvalget Happylines kan tilby:


 Wallstickers kan brukes overalt, ikke bare på veggen som navnet får oss til å tro. Det er rett og slett bare fantasien som setter grenser her... Hos Happylines kan du også få valgfritt design, så om du mot formodning ikke skulle finne en wallsticker du liker, kan du designe din egen! De lager også stickers til bedrifter som ønsker å synliggjøre seg.
For flere tips og inspirasjon, besøk Happylines nettbutikk HER, Facebook-siden HER, og bloggen deres HER.


 Jeg trekker én vinner som får denne flotte wallstickeren i posten.
 
Alle kan være med, og du deltar ved å legge igjen en kommentar under dette innlegget.
Har du ikke egen blogg du huske å legge igjen en mailadresse i kommentarfeltet
slik at jeg får kontaktet deg om nettopp du  skulle være den heldige vinneren.
Vinneren annonseres i neste GAVEDRYSS innlegg:)
 
ღ LYKKE TIL ღ


Vinneren av vimpelen fra Guttemamma  i Den Lille Vimpelfabrikken 
ble lodd nummer 58 som er trukket av Cissemosse
(Som forøvrig nettopp har kjøpt seg hus, så det kunne vel ikke passet bedre?!)
GRATULERER!


mandag 30. mai 2011

LITT NYTT UTE...

Her i nord har vi enda ikke sett været fra den siden som forteller oss at juni er rett rundt hjørnet. Men det er visst et godt tegn... Som nevnt tidligere bærer gårdsplass og tomten forøvrig preg av utbygging, opprydning og maling. Jeg er endelig ferdig å male den ene veggen oppe på verandaen. Å gå fra blågått til hvitt hus krever minimum 3 strøk, og med ned i mot 2-3 grader om natten tar tørkeprosessen sin tid. Siden dette er den veggen jeg vil henge opp ting og tang på, har den selvfølgelig hatt første prioritet;)


Den stakkars Hortensian ble innkjøpt før helgen, men har først fått vann og jord idag...(!) Ikke så rart jeg ikke er nevneverdig flink til å få planter til å trives kanskje?! Jeg satser på at mammas gjødseltips gjør underverker - til og med for meg. Og skulle det slå ut i motsatt retning, håper jeg mamma kan redde dem når hun og pappa kommer hit på ferie i sommer. Gleder meg.....


Knaggrekken har jeg laget av en gammel plank jeg fant i søppelhaugen  på jobben. Den er perfekt værbitt, ganske nær plukk råtten - og jeg falt helt for teksten på den. Kroker og porselensskilt er fra Lobelia, det samme er emaljeskiltet over.


Selvom ikke været er helt som jeg er vant til på denne tiden av året, er det koselig å endelig få ting på plass utendørs. Vi har liksom aldri bodd på ett sted så lenge at vi har fått opparbeidet oss et skikkelig uterom. Men planer har det ikke manglet på:)
Det gjør det ikke nå heller, og jeg gleder meg veldig til alle årets planer begynner å falle på plass.


Her er det snart mørkt og kveld. Formen er ikke helt på topp etter dagens tannlegebesøk som gjorde meg et par store lapper og én tann fattigere... Men til gjengjeld en haug med smertestillende rikere, så lenge de varer;) 

Håper dere har hatt en flott ukestart!

fredag 27. mai 2011

GAVEDRYSS DEL 8 - Den Lille Vimpelfabrikken

Gårdagens trekning ble utsatt grunnet godt malevær. Og jeg er glad jeg fikk malt litt igår, for nå bøtter det ned igjen... 
Men det er da perfekt vær for å sitte i sofakroken og dele ut gaver om ikke annet;)

Premie nummer 7 i Gavedrysset er levert av Den Lille Vimpelfabrikken


 De aller fleste kjenner den kreative syersken som Anette, damen bak bloggen Guttemamma
Jeg vil anbefale deg å avlegge den flotte Bloggen hennes og Vimpelfabrikken et besøk. 
Anette syr de herligste vimpler i et hav av kombinasjoner, og finner du ikke den du er på jakt etter lager hun den på bestilling.
Hun har sendt meg denne vimpelen som jeg er så heldig å skal få lov til å gi bort til en av dere. 
(Kombinasjon nr.5 - Sweet as Candy) 

Også denne gangen kan du ta to lodd. Ett lodd for å legge igjen en kommentar og det andre loddet for å besøke Den Lille Vimpelfabrikk og skrive i kommentaren hvilken kombinasjon som er din  favoritt:)

Jeg har funnet min favoritt og skal hive inn en bestilling så fort det nye barnerommet er ferdig!
Alle kan være med, og du deltar ved å legge igjen en kommentar under dette innlegget.
Har du ikke egen blogg du huske å legge igjen en mailadresse i kommentarfeltet
slik at jeg får kontaktet deg om nettopp du  skulle være den heldige vinneren.
Vinneren annonseres i neste GAVEDRYSS innlegg:) 

ღ LYKKE TIL ღ


Vinneren av 4 valgfrie kort fra SaligeLavendel ble lodd nummer 47,
og det er trukket av MissMette! Gratulerer så mye til deg, en mail til deg fra meg er rett rundt hjørnet;)


Grunnet problemer med Blogger (igjen....!) er innlegget republisert.

mandag 23. mai 2011

PALL/KISTE - Gjør Det Selv...

For noen uker siden måtte jeg bite i det sure eplet og selge den nye ubrukte sofaen min. Vi har ikke plass til den, og Husbonden har blitt innvilget ETT lite ord med i laget når det gjelder interiør og møblering. Han er veldig glad i den gode "gamle" Ekornes sofaen. Det er forsåvidt jeg også, bare ikke fargen... Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt å selge pallen som hørte til sofaen, da den passet fint i stuen. Men den søte damen som kjøpte sofaen ville så gjerne ha den med, og jeg lot meg overtale. Det ble brått litt tomt i stua (selvom den er liten og allerede på grensen til overmøblert).


Mens jeg småfurtet en halv kveld over den ufrivillige avskjeden med pallen, gjorde Husbonden sitt beste for å trøste meg:
"Du får snekre deg en ny en da, vettu!"   Om han sa det for å være morsom eller om det var for å gjenopprette husfreden vites ikke, men EUREKA!!! Forslaget falt i god jord, og jeg begynte umiddelbart planleggingen av ny, hjemmesnekret pall.
Materialer ble innkjøpt, men iveren forsvant. Igår kom den til rette igjen, og jeg fikk snekret, pusset, malt og plassert den.


Jeg hadde faktisk ikke planlagt at denne skulle bli hvit. Den ble først beiset med Drivved Interiørbeis, men det ble liksom ikke helt riktig. Etter en god del prøving, feiling og kladding så jeg ingen annen mulighet enn å male den hvit. Lokket lot jeg være i Drivvedfargen, og ble fornøyd med det. Lokket er "låst" med lekter på undersiden og har masse plass til oppbevaring av hva det enn måtte være. Det er alltids noe som skal stues bort, er det ikke?! Om den blir stående her er jeg heller usikker på. Den ville passet fint i den nye gangen vi er i ferd med å bygge også...Men jeg kan jo kanskje bare snekre meg en ny en?! ;)


I morgen blir det nytt Gavedryss og trekning av 4 valgfrie kort fra Salige Lavendel - heng deg på om du vil:)

ღHa en fin mandagskveldღ


søndag 22. mai 2011

BLOMSTERBED i fengselsgården...

Som nevnt tidligere begynner den nye gårdsplassen å nærme seg både stor og anstendig. Faktisk så stor og anstendig at jeg har signalisert til Husbonden at det minner pittelitt  om luftegården i et fengsel. (Det ble liksom så innmari mye stein på alle kanter..:)

Husbonden har en tendens til å røske alt opp med rota så fort jeg snur ryggen til, så denne gangen gjorde vi en ikke-rør-avtale  på forhånd, sånn for sikkerhetsskyld;) Jeg har byttet til meg en herlig patinert gammel pallekarm med teksten Trelleborg. Den er forholdsvis medtatt og ganske råtten, så den vil nok ikke være med oss i så mange år, men denne bare måtte jeg ha!


Jeg har skjært den ifra hverandre i det ene hjørnet og brettet den utover. Samtlige stauder er fra Svigermors hage. Hun har de vakreste steinbedene som vokser over sine bredder hvert eneste år. Mon tro om jeg får til det samme?! Jeg er ikke sikker på hva de forskjellige heter, annet de to store putene med timian. Min mangel på grønne fingre er en av mange sjarmerende produksjonfeil fra mamma og pappa sin side, men jeg prøver så godt jeg kan. Men asså - stauder!? DÉT må da selv jeg klare.


Dersom dere ikke hører og ser noe mer fra dette bedet er det fordi det har dødd ut, men jeg håper jeg kan glede dere (og meg selv) med det motsatte etterhvert. Dagen idag har bydd på vekslende vær, men arbeidslysten har det ikke vært noe å si på. Resultatet av dagens produktivitet skal dere få se i neste innlegg. Håper dere har en fin kveld

fredag 20. mai 2011

4-ÅRINGENS STØRSTE FRYKT...

Vår lille Tuppe på 4 år er en meget  bestemt frøken, med ekstra trykk på meeeeget ... Siden hun skal være hos Farmor mens Husbonden og undertegnede er på jobb i morra ble  hun brått redd for at vi ikke ville klare å kjøpe riktig lørdagsgodt til henne. (Hun har åpenbart liten tro på opphavet sitt, siden hun har spist det samme hver eneste lørdag det siste året...)
Frøkna har derfor, i frykt for å få godteri hun ikke liker (en urealistisk problemstilling) skrevet handleliste til sin far:


Og siden hun later til å ha så lite tillit til de som oppfostrer henne, har hun adressert handlelappen med farens fulle navn. Det er greit å være på den sikre siden liksom;) Og vi skal selvfølgelig huske å ta med lappen på butikken i morra, for hun kommer nok til å be oss stille skolerette mens hun kontrollerer at innkjøpet er korrekt, samt krysse av på lista. Vi vil jo nødig havne i klammeri med en i overkant  veslevoksen 4-åring...;)


Det er rent lite som kan måle seg med den fredagsunderholdningen hun har gitt oss i kveld, og jeg kan jo ikke annet enn å ta godt vare på denne sjarmerende (men akk så strenge) handlelappen. Kanskje jeg rammer den inn etterhvert? Tenker hun blir kjempeglad for at en gråtende mamma dytter dette nedi vesken hennes når hun forlater redet om en 12-15 års tid...;P


Her har nok en gang været satt en stopper for effektivitet, produktivitet og arbeidslyst - men vi satser på bedre hell i morgen. Den nye gårdsplassen begynner å ta form, og godt er dét, etter å ha stampet i en jordhaug siden i fjor sommer!

Håper dere har en fin fredag!

P.S: Ikke glem å melde deg på Gavedrysset i innlegget under.

torsdag 19. mai 2011

GAVEDRYSS DEL 7 - Salige Lavendel

Gavedrysset mitt begynner å ligne et hvilehjem, og det går da virkelig ikke an - gjør det vel?? De siste ukene har blitt prioritert til mye utearbeid. Og det har blitt noen sene kvelder... Lett å glemme klokka når det er lyst hele døgnet, og plutselig kommer man jo på at man kanskje burde blitt trøtt og lagt seg;) I kveld regner det, så da blir det litt tid til blogging og mer gaveutdeling.


Den sjuende premien i gavedrysset er levert av Salige Lavendel.

Ann-Helen, damen bak bloggen og geskjeften lager de herligste kort, skilter, strykemerker, plansjer med mer...
Hun er utrolig kreativ, og hvis du ikke har vært innom henne før vil jeg anbefale deg å ta deg en tur! Salige Lavendel har egen Facebook-side som du kan besøke HER. Disse kortene er blant mange jeg har falt helt for, nyyyydelige!


Denne gangen er det mulig å ta to lodd! Ett lodd for kommentar, og ett lodd for å besøke Salige Lavendel og fortelle meg hva som er DINE favoritter. Ann-Helen gir nemlig bort 4 valgfrie kort.

Alle kan være med, og du deltar ved å legge igjen en kommentar under dette innlegget.
Har du ikke egen blogg du huske å legge igjen en mailadresse i kommentarfeltet
slik at jeg får kontaktet deg om nettopp du  skulle være den heldige vinneren.
Vinneren annonseres i neste GAVEDRYSS innlegg:) 

LYKKE TIL


Vinneren av Gavedryss Del 6  ble lodd nummer 28,  
og det er trukket av Lise med bloggen Fossestua. Gratulerer, mail er på vei til deg;)

Snart helg (igjen...) - nyt torsdagskvelden

tirsdag 17. mai 2011

HAGEBORD - Do it Yourself...

I mandagens innlegg skrev jeg såvidt om både pallesofaen og hagebordet. Mange ville se pallesofaen, men først skal dere få se hagebordet, enten dere vil eller ikke;) Det florerer av kryssbord til både hage og spisesplass hos alle de store møbelkjedene, men til en pris som er i stiveste laget og vel så det for min lommebok. Så da har jeg heller laget meg et kryssbord selv.

Bordet har jeg bygd av trykkimpregnert konstruksjonsvirke, og oljet med Naturgrå Terrassebeis fra Jotun. Her hvor vi bor er det ganske værhardt, og mye vind. Til nå har vi hatt utemøbler i aluminium, men de tåler ikke rare vindpustet før vi må ut å løpe etter løse gjenstander til alle døgnets tider når vinden herjer som verst. Det slipper vi denne sommeren, da det nye bordet veier cirka 60(!) kilo. Og det beste av alt; det kostet meg i underkant av kr 800,-!

Stoler har ikke kommet på plass enda. Nå ryker posisjonstolene ut til fordel for noen andre stoler jeg har stående.
De skal dere få se senere når jeg blir ferdig med overhalingen:) Ser dere forresten at huset har blitt hvitt? *Lykke* ;)


Vi har hatt en kjempekoselig 17.mai feiring, nå er sofaen inntatt og kvelden skal avsluttes med Fruer, jordbær og vaniljesaus...♥

Håper dere har hatt en knall nasjonaldag ღ

ღ 17. MAI 2011 ღ

GRATULERER så mye med dagen til dere alle ♥

Vi har hatt en strålende dag, håper dere også koooooser dere på nasjonaldagen...
...årets desidert fineste dag etter min mening...

søndag 15. mai 2011

EN HERLIG PRODUKTIV HELG...

Det er ikke verken første eller siste gang jeg setter igang med tusen prosjekter på en gang. Det kan være lurt å fullføre det ene før man setter igang med det andre, men iveren tar alltid overhånd. Når jeg er midtveis og alt står halvferdig rundt meg virker lyset i tunnelen nokså langt unna, og arbeidsmengden føles fullstendig uoverkommelig. Men så løsner det plutselig...heldigvis.

Og det har det gjort denne helgen. Framsida av huset er ferdig malt med to strøk, DIY-hagebordet er ferdig snekret og beiset, pallesofa på plass og malerutstyr er ryddet bort for en liten stund. Lørdagen hadde Minste-S og jeg et lite avbrekk, og reiste på besøk til Godt Isolert-huset, hvor vi hadde en koselig dag sammen med Victoria og tvillingene

Tidligere denne uka var Snilleste Victoria på en aldri så liten kjøretur for å hente et bord jeg har kjøpt på Jungeltelegrafen,
vår lokale Finn-variant. Tusen tusen takk for at du kjørte cirka tusen mil på en én meter bred veg  for meg Victoria....

Bordet (som jeg ikke trengte og som jeg ikke hadde noen plan for) har fått plass mellom de nye ørelappstolene på verandaen.
Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gjøre noe med bordet som var i ubehandlet furu, men understellet var ikke særlig pent. Nå har det fått en runde med hvit gulvmaling og Naturgrå terrassebeis. Jeg syns det passet perfekt til stolene slik det ble.

 Her har vi endelig fått kjenne vårværet på kroppen den siste uken, helt herlig! Det er livlig aktivitet i nabolaget, sola skinner og endelig har det blitt GRØNT. Melkespannet er fylt med seljekvister, og (klok av skade) allergitabletter er inntatt:)

ღ Håper dere har hatt en herlig helg