torsdag 31. mars 2011

FERIESHOPPING...

Her nytes ferien i lange drag, og vi koser oss masse!! Denne dagen har stått i shoppingens tegn! Kjøpesenteret vårt, Strandtorget, har utvidet med en hel etasje(!) siden sist jeg var hjemme, og det kan IKKE gå upåaktet hen:) Blant butikkene som har åpnet er Clas Ohlsson, og dere kan jo tippe hva som sto øverst på shoppinglisten idag?!

I morgen bærer det avgårde til Toten for å se på gulv. Jeg oppdaget det hos Lise med bloggen Fossestua, og falt helt for det! Dette vil nok passe godt på Minste-S sitt nye rom! Husbonden er (foreløpig) overtalt, og jeg syns gulvet er rålekkert! Hva tror dere??

Jeg er spent på om det står til foventningene!
Nå fortsetter slaraffenlivet - TUDDELU! :)
Pssst! Victoria, nå har jeg min egen Dymo, og du skal få igjen det jeg skylder deg - så det monner! Så watch your påleggspacks;)

tirsdag 29. mars 2011

DET ER GODT Å VÆRE TIL...

...på slike dager som dette! På vei hjem fra jobb måtte jeg stoppe opptil flere ganger for å ta bilder. Og mens jeg sto i en busslomme og knipset bilder kom jammen meg Hurtigruta seilende forbi... Kan det bli mer idyllisk?
Det er nettopp slike dager som får meg til å huske at det er verdt å bite tennene sammen igjennom mørketid, stormer og orkaner i vinterhalvåret. Ruskeværet har helt klart sin sjarm, og jeg syns det er kjempespennende når det står på som verst. Men så er det jo en grense for alt, og jeg begynner å bli lei av vinter og vind! Snart er det lyst hele døgnet og i slikt vær som vi har hatt idag kan man ikke gjøre annet enn å nyte den mektige naturen vi har her oppe. Lite eller ingenting kan måle seg med dette...
 I skrivende stund er jeg den lykkelige innhaver av én ukes velfortjent ferie! Den skal nytes!! 
LIVET ER HERLIG

mandag 28. mars 2011

JEG ♥ RUST...

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i alt som ruster. Og jo mer jo bedre. Jeg er ikke helt sikker på hva denne forelskelsen skyldes, men jeg liker fargene og patinaen rusten gir. Dessuten liker jeg tanken på at en rusten gjenstand har en historie...Et liv... At det ikke bare er enda en reproduksjon som er laget for å se gammel ut. Mange ser ikke nytten i slikt, og det gjør forsåvidt ikke jeg heller. Men jeg ser skjønnheten!  I mine øyne er forfall, i de aller fleste tilfeller, VAKKERT!


Da jeg var på besøk hos VICTORIA i forrige uke fant hun frem denne herlige parafinlykten som hun ville gi til meg!
Og gjett om jeg tok i mot med åpne armer og vel så det:) Tusen takk, Victoria! Til og med Husbonden falt for den,
så den har fått plass på gardinstangen i spisestuen. Til ingen nytte, men herlig å hvile øynene på...

Ingen vårtegnsinnlegg fra meg idag heller, vi har blitt både nedsnødd og innesnødd i løpet av helgen. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg begynner å bli mektig LEI av den stadig tilbakevendene vinteren nå, så piffen til å lete etter vårtegn er ikke helt tilstede... Jeg gleder meg til å reise sørover om et par dager!
Det er vel kanskje ikke noe mindre snø der, men vårfornemmelsen er i det minste til å ta og føle på:)

♥ Ha en fin mandag!! ♥

søndag 27. mars 2011

SOMMERTID & Klokkedilla...

Her har det vært sørgelig stille de siste ukene. To innlegg på to uker er ikke akkurat mye å slenge bakenden i taket for...
Den siste uken har vært i overkant travel, og ble avsluttet med en real fest på fredagen. Godt selskap og høy stemning førte til at det ble konsumert LITT for mye rødvin for undertegnedes del. Dette kombinert med lite søvn og lite mat gjorde lørdagen lang og lei, og formen er enda ikke helt på topp. Men det er vel straffen for å drikke som en fjortiss og oppføre seg deretter;) Men såvidt jeg kan huske hadde vi det veldig artig! Eller?!?! ;P


Uansett; Vi har endelig gått over til sommertid, og jeg har tatt en liten varetelling i huset. Det er visst ikke bare emaljeskilter som har en tendens til å hope seg opp her i huset. Jeg må vel bare innse at jeg har en dragning mot klokker, og eier langt flere enn jeg strengt tatt trenger. De aller fleste husstander besitter en rekke duppedingser og gadgets som er utstyrt med klokker nå til dags, enten man vil det eller ikke. Så med andre ord er de gode gamle veggurene egentlig fullstendig overflødig i 2011. Jeg er stort sett alltid for sent ute, så her i huset har vi klokker i alle rom, sånn for sikkerhetskyld liksom... Dessverre synes ikke noen av disse klokkene å spille på lag med meg, men de er da ihvertfall dekorative:) Her kommer et lite bilderas:


Håper dere har en litt mer energisk søndag enn meg, og at dere får en fin start på atter en ny uke. Vi skal jobbe i to dager, og deretter blir det en ukes ferie og en etterlengtet Lillehammer-tur....Det er 7 mnd'er siden sist, så dere kan tro det gledes!! :)

torsdag 24. mars 2011

AWARDS...

Den siste uken har jeg fått to awarder fra to herlige damer! den første er fra Ennah, damen bak sybloggen Ennahs Lille Hjørne. Hun syr knallfine barneklær, og har du ikke vært innom henne bør du absolutt ta deg en tur:) Dette skrev Ennah om Tyrifryd:

Den tredje er damen bak Tyrifryd .
Denne damen har en utrolig inspirerende og fin blogg.
Hun har et vakkert hjem og har stadig nye prosjekter på gang.
Hun lager også de lekreste skilt som hun selger, sjekk ut nettbutikken hennes her.
Jeg skal bestille når jeg har fått kjøpt meg hus i hvertfall ;)
Tusen takk for gode ord, Ennah! Da er det min tur til å sende den videre til 3 bloggere. Det går ofte litt inflasjon i disse awardene, men jeg satser på at jeg treffer noen som ikke allerede har fått den...

Aina har en superkoselig og gjennomført blogg, og viser alltid flotte bilder fra sitt herlige hjem! (det ble mange superlativer i en og samme setning...;P) Hun er en kløpper på strengearbeid eller tatersløyd som det også kalles. Jeg har fulgt bloggen hennes i ett års tid nå. Jeg blir alltid glad når det kommer et nytt innlegg, og jeg går helst ikke glipp av ett eneste ett! :)

Alltid trofaste Anne-Rita er damen bak denne koselige bloggen.... Hun skal gifte seg om nøyaktig 4 mnd'er idag, og hun lar oss følge noen av forberedelsene igjennom bloggen. Jeg følger spent med!! Hun skriver også om husprosjektet sitt, som de har holdt på med i 2,5 år. Det lille, røde huset har nå blitt til ett hvitt, litt større og ikke minst flott hus. Jeg tror ikke jeg har postet ett eneste innlegg uten at hun har lagt igjen en hilsen, det setter jeg veldig pris på!

Denne bloggen oppdaget jeg faktisk idag, da bloggforfatteren Renate hadde lagt igjen en hilsen hos meg. Jeg likte bloggen hennes så godt at jeg la meg til som følger sporenstreks. Innleggene om eiendommen de har arvet, Mattisheimen, tar nesten pusten i fra meg. Her er det virkelig landlig og vakkert! Det viser seg også at vi jobber i samme konsern. Renate tar flotte bilder, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med henne! Pssst: Jeg ser at du allerede har fått denne award'en opp til flere ganger. Du trenger ikke gjøre noe med den om du ikke vil, men jeg ville så gjerne gi den til deg:)

Håper dere tar i mot award'en - det er selvfølgelig ingen tvang å sende den videre:)


Den andre award'en jeg har fått er fra Marny, damen bak bloggen Kalas Mystiske Hjørne. Dette er en award og utfordring i ett.Spørsmål 1: Hvorfor startet du å blogge?
-Interiør har alltid vært en lidenskap for meg, og da jeg oppdaget NIB for første gang for 2 år siden sank jeg inn i min egen lille boble i flere dager og slukte det jeg kom over av interiørblogger. Det tok bare noen uker før jeg startet Tyrifryd, og da var det på en måte gjort;) Jeg kan ikke forestille meg et liv uten bloggen min som betyr så mye for meg...alle menneskene jeg har blitt kjent med, og fine og spennende ting jeg har fått lov til å oppleve i forbindelse med bloggingen.

Spørsmål 2: Hvilke blogger følger du?
-Oiii, det er veldig veldig VELDIG mange!!

Spørsmål 3: Favoritt makeup merke?
-Har ingen favoritt. Jeg bruker det jeg "alltid" har brukt, og som funker for meg.

Spørsmål 4: Favoritt klesmerke?
-Ingen favoritt her heller, jeg kjøper det jeg liker, og som ikke koster skjorta! (hahaaaa, tok du'an??)

Spørsmål 5: Ditt "må-ha" makeup produkt?
-Maskara!

Spørsmål 6: Favoritt farge?
-Dette hadde jeg aldri trodd jeg skulle si, men akkurat nå: BLÅ!! Og det er Vibeke sin "feil"....;P

Spørsmål 7: Parfyme?
-Dolce&Gabbana Light Blue og DKNY

Spørsmål 8: Favorittfilm?
-Ser så mye forskjellig...Så lenge filmen fenger meg såpass at jeg klarer å la være å lese blogger samtidig, så fortjener den en plass på topp-listen. Men det er jammen meg lenge mellom hver gang;)

Spørsmål 9: Hvilket land vil du besøke og hvorfor?
-Det må bli Frankrike! Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for dette landet, og den har på ingen måte avtatt etter at jeg begynte å blogge, snarere tvert i mot. Så da skjønner dere sikkert hvorfor jeg vil dit, og hva jeg tenker å gjøre der;) *Containerleie!!*

Spørsmål 10: Hva gleder du deg til i nærmeste fremtid?
-Ferie og Lillehammer-tur...♥

Tuuusen takk for awarden, Marny!! Jeg registrerer at denne har gått rundt veldig mye i det siste, så jeg velger derfor å ikke sende den videre til noen spesielle. Men plukk den gjerne med deg om du har lyst:) Ha en fiiiiin torsdag!

-forhåndspublisert

mandag 21. mars 2011

VIS MEG DINE BOKSTAVER...utfordring...

Det har visst vært uvanlig stille fra meg den siste uken. Ikke fordi blogglysten ikke er tilstede, men tida strekker ganske enkelt ikke til. Dagens vårtegninnlegg utgår, grunnet mangel på vårtegn:)
NIB har en liten utfordring gående som går ut på å vise våre bokstaver. Bokstaver, ord, tall og tegn har vært en stor del av trendbildet det siste året, og jeg kan virkelig skrive under med STORE bokstaver på at vi enda ikke har gått lei...


Emaljeskilt- og bokstavsamlingen min har vokst seg skremmende stor, til (ikke uventet) Husbondens store fortvilelse.
Forståelig nok, det finnes visst en grense for alt:) Det er bare så ubegripelig vanskelig å gå fra disse skjønne skiltene, og store rustikke bokstaver. Jeg har rett og slett problemer med å begrense meg. Dette lille "utdraget" er fra spisestuekroken vår.

Og som dere ser; her øver vi på alfabetet under måltidene (multitasking...?!) Samtidig forventer mor i huset RO under måltidene. Når vi er 6 store og små til bords så er det selvfølgelig på ingen måte gjennomførbart. Da faller jo også LEV VEL på sin egen urimelighet. Selvom hvert enkelt av disse elementene har en betydning ser jeg jo at sammensetningen kanskje ikke er den mest gjennomtenkte. Men det er da i det minste pent å se på, og det holder lenge for meg! *ler*
(Den søte Tilda-engelen er laget av Line med bloggen Har en Drøm, trykk HER for å komme til hennes bloggshop.)

Og som om ikke det var nok, så er det også tekst på undersiden av trekassen. Om jeg skulle falle for fristelsen til å kjøpe enda et skilt, er det nok ett ordtak jeg bør styre unna. Ett ordtak jeg åpenbart ikke klarer å etterleve: LESS IS MORE...:)

torsdag 17. mars 2011

BLOGGERS DAY OF SILENCE - Fredag 18.mars...

På oppfordring fra NIB vil jeg være med å markere katastrofen som har rammet Japan, så her blir det STILLE i morgen. Jeg vil oppfordre alle bloggere til å delta i markeringen, og sette av noen minutter til å tenke over hva vi kan gjøre for å hjelpe.
Stille for Japan...

mandag 14. mars 2011

VÅRTEGN 14.03.2011 - UKE 11

Den siste uken har det blåst og snødd, snødd og blåst i endingen. Vårtegnene jeg viste forrige uke er igjen dekket av snø.
Ett skritt frem - to tilbake... Men et bidrag til HUMLEBACKENS VÅRTEKNSUTMANING blir det denne uken også. For når vårstemningen uteblir utendørs, får man lage vår innendørs! Jeg har endelig fått tak i en perleblomst, eller MUSCARI som damene på blomsterbutikken foretrakk å kalle dem. Jeg kjøpte en som ikke har sprunget helt ut enda, i håp om at den varer litt lengre... Og så er det jo koselig å følge med på utviklingen og se at de springer ut litt og litt for hver dag.

Jeg eier ikke grønne fingre. Faktisk ikke i nærheten engang. Null komma niks botaniske evner. Jeg er full av beundring til alle dere som klarer å stelle blomstene deres, gi dem omsorg, få dem til å trives - og ikke minst LEVE! Jeg har fanget opp noen tips fra dere her i blogglandia, men hittil har dessverre ikke fingrene mine tatt til seg den ettertraktede og nødvendige fargen.


Veldig mange blogget om svibler rundt juletider, og da la jeg merke til at noen hadde skyllet jorden av løkene og røttene, og satt dem i glass. Det syns jeg var så fint, så nå har jeg gjort det med min perleblomst Muscari. Nå kan det godt hende at Blomster-Finn og hans medsammensvorne både gremmes og skjennes. Jeg aner jo ikke hva jeg driver med, og om de kommer til å overleve dette. Men siden blomster uansett har særdeles KORT levetid her i huset syns jeg det var verdt et forsøk. Jeg har hørt at løkene ikke skal være under vann, men jeg har fylt LITT vann i glasset slik at røttene står i vann. Er det noen som har erfaring med dette, så tar jeg gjerne i mot tips. Og dersom du VET at dette har fatale konsekvenser; Ikke vær redd for å fortelle meg det!!
Når det kommer til blomster er jeg alltid mentalt forberedt på det verste, nemlig død og fordervelse...;P

 
Ny uke, enda ett skritt nærmere vår og sommertid. Glad mandag...


søndag 13. mars 2011

NYTT LIV TIL SPISESTUEBORDET - DIY Light...

Det stakkars spisestuebordet vårt har vært igjennom noen omganger med røff behandling på forholdsvis kort tid. Det er opprinnelig et India/Bombay bord, som sikkert mange av dere kjenner til, eller selv er eiere av. Bordet ble pusset ned for et par år siden, da jeg anså meg som ferdig med min periode med mørke møbler. Det var en nitidig og laaaangsom prosess. Ikke bare ble jeg bestøvet (hihii...) daglig i flere uker, men jeg slet også ut 2 pussemaskiner.

I forrige uke fikk jeg et akutt behov for forandring, og bestemte meg for å male understellet hvitt. Hva slags tre som er brukt i disse bordene vites ikke, men noe er lyst og noe er mørkt, noe er mykt og noe er (ubegriperlig!) hardt. Da jeg pusset det ned fikk det 3 strøk med treolje, og tidligere i vinter oljet jeg det på nytt for deretter å lakkere det. Derfor innså jeg (faktisk...!) at det ikke var så mye jeg kunne få gjort med bordplaten slik den var uten å bruke en hel månedslønn på pussemaskiner og sandpapir.
Nips og naps har forandret seg litt siden dette bildet ble tatt, men slik så bordet ut for noen dager siden:

Siden jeg har FÅTT bordet av en slektning, har jeg ikke nølt så mye med å herje med det. Jeg er veldig glad i bordet, og vil helst ikke bytte det ut dersom det ikke blir helt nødvendig. Løsningen ble derfor ny bordplate. Den har jeg ganske enkelt laget av hobbyplater i furu. De er limt oppå den gamle bordplaten, i tillegg til at jeg har skrudd dem fast fra undersiden.

Jeg ville at bordplaten skulle gi en illusjon om å være tykkere enn den egentlig er. Platen ble derfor tilpasset med 3 cm utstikk på alle sider, slik at det akkurat ble plass til en hulkil i underkant. Hulkil-listen og bordplaten ble til slutt beiset med Jotun Interiørbeis i fargen Shabby. To strøk var egentlig nok til at jeg fikk den fargen jeg ønsket, men siden vi tydeligvis ikke har gjort en god nok jobb med å forklare vår 4-åring hvor man IKKE tegner med penn (hrmmfff.....), måtte jeg ta enda et strøk. Skulle jeg gjort det på nytt ville jeg nok valgt fargen Drivved, men jeg er veldig godt fornøyd med mitt nye bord:)
Note to self: Ikke snu ryggen til Minste-S. Evnt ikke la penner ligge å slenge. Noe sier meg at jeg burde lært dette for lenge siden?!

 
 Håper dere har en deilig søndag!


lørdag 12. mars 2011

MINE BLOGGFAVORITTER...

Cecilie med bloggen SHABBY, SLITT OG BARE MITT startet i februar en form for award med en fiffig vri. De fleste av oss har enn liste over favorittblogger som vi leser daglig og holder oss oppdatert på. For min del inneholder den listen snart 200 forskjellige blogger som jeg liker veldig godt. Samtidig vet jeg med sikkerhet at det er massevis av flotte blogger der ute som jeg enda ikke har oppdaget. Det er nok en tanke mange av oss sitter med, og Cecilie kom opp med idéen om å hjelpe hverandre litt, ved å lage et hedersinnlegg om våre favoritter. Jeg har allerede oppdaget mange nye blogger som jeg har lagt til i listen min, som resultat av nettopp slike innlegg. Og jeg blir like glad hver gang jeg oppdager nye blogger jeg faller pladask for!


I forrige uke var jeg så heldig å bli omtalt som en av LINE's favoritter, damen bak bloggen HAR EN DRØM. Veldig overraskende og veldig koselig! Søte Line skrev følgende om Tyrifryd:


Monica er ei flott dame, med en fantastisk FLOTT blogg;)
Jeg elsker de herlige bildene, og den artige måten hun skriver på, med glimt i øyet!
Og hun kommer alltid med så koselige kommentarer på mine innlegg...
Jeg blir glad hver gang jeg ser det har kommet et nytt innlegg;)
Veldig glad for at jeg fant deg her inne i bloggeland!
Takk for at du er du;)

Tusen, tusen takk Line! Ordene dine er så fine og gode at jeg nesten rødmer her jeg sitter:) Dette betyr jo at jeg også skal velge ut mine absolutte favoritter. Jeg har forferdelig mange favoritter, noen av dem er selvskrevne til dette innlegget, og andre er nye bekjentskaper. De aller fleste har valgt 3 favoritter, jeg ser meg nødt til å velge hele 5! La oss starte med de selvskrevne først:)

VICTORIA er en jente jeg har blitt veldig godt kjent med det siste året, og siden vi ikke bor så langt unna hverandre møtes vi så ofte muligheten byr seg. Jeg har fulgt den herlige bloggen hennes i litt over ett år, og jeg ler ofte godt av frasene hennes. Hun tar flotte bilder, og finner til stadighet de lekreste skatter i den skumle kjeller'n sin:) Jeg har blitt så bortskjemt med kommentarer fra henne, at jeg sender henne mail og lurer på om hun lever dersom kommentaren (mot formodning) skulle utebli:) Vi snakket lenge om å møtes, og jeg er utrolig glad for at vi ikke bare lot det bli med praten:) Jeg pleier ofte å si til henne at jeg hadde dødd uten henne. Litt satt på spissen kanskje, men slettes ikke langt ifra sannheten. Victoria er en person med bein i nesa utover det vanlige, som jeg har høy respekt for! Jeg er ubeskrivelig glad for at vi møttes, Victoria, og jeg er VELDIG glad i deg!!


VIBEKE er, i likhet med Victoria, en av de mest betydningsfulle personene i livet mitt for øyeblikket. MammasHus er en særdeles innholdsrik og gjennomført blogg, med de flotteste bildemontasjer og en herlig miks av alvorlige og humoristiske innlegg. Hun oppdaget bloggen min for rundt 1,5 år siden, da hun gjenkjente et bilde av Husbonden som hun jobbet sammen med på Lillehammer. Jeg har jobbet på samme sted, men jeg begynte sånn cirka når Vibeke sluttet, så jeg hadde ikke snakket noe særlig med henne tidligere. Helt siden hun la igjen den første kommentaren hos meg, har vi vært erteris i blogglandia (neida Victoria - jeg liker ikke henne bedre enn deg - du er innbakt...;P). Som mange sikkert har fått med seg var Vibeke og Victoria på bloggcamp hos meg i fjor høst, og det er ei helg jeg kommer til å leve på i maaaange år. Jeg kan ikke minnes sist jeg hadde det så festlig fra ende til annen! VELDIG glad i deg, Vibeke!

Disse to bekjentskapene ville jeg ikke vært foruten. Vi 3 har knyttet sterke bånd til hverandre, dette er vennskap for livet!


Den tredje bloggen jeg vil nevne er HANNES DAGBOK. Dette er et nytt bekjentskap for meg. Hanne har en flott blogg, med de nydeligste bilder! Og jeg slutter ikke å la meg imponere av hennes vakre hjem. Det er vel ikke uten grunn at hun stakk av med 4.plass i Norges Vakreste Hjem i 2010! Jeg kikker innom henne daglig og kan rett og slett ikke se meg mett på alle de flotte detaljene i huset hennes! Her er det MASSE inspirasjon å hente, og jeg gleder meg alltid til neste innlegg!

En annen blogg jeg må innom daglig er LINE sin. Denne jenta har et sprudlende og vinnende vesen, og uansett hvor grå og jævlig dagen måtte være blir jeg alltid i godt humør av å besøke henne. Line legger alltid igjen søte kommentarer hos meg, og hun har en evne til å få frem det beste humøret i meg. Tusen takk for at du er du, Line!!


Sist, men ikke minst, må jeg nevne CECILIE som "grunnla" denne flotte award'en. De fleste har nok allerede stiftet bekjentskap med henne og herlige Herman. Her er det også umulig å ikke bli i godt humør! Cecilie skriver utrolig godt, og jeg ler så tårene triller av innleggene hennes. I tillegg viser hun flotte bilder fra sitt nydelige hjem. Åsså her er det inspirasjon i bøtter og spann!!

Dette var altså de favorittene jeg har valgt å trekke frem. Det er 5 vidt forskjellige blogger, og jeg har forelsket meg i dem alle. Var noen av disse ukjente for deg? Da vil jeg anbefale deg å besøke dem, kanskje du også finner din favoritt:) Til de som ikke har blitt nevnt, dere er på ingen måte glemt!! Jeg setter umåtelig pris på hver og en av dere. Blogglandia betyr mer for meg enn dere aner, og det er DERES fortjeneste!

NATTINATT SWEETHEARTS