søndag 31. oktober 2010

Prosjekt salgsbod...

Som nevnt i forrige innlegg har jeg brukt helgen på masseproduksjon av skilter til julegateåpningen. Planen var å rekke å gjøre ferdig 40 skilt, men jeg har (som vanlig) gapt litt for høyt..:P Jeg kom da ihvertfall halvveis:) Det er utrolig morro å bli spurt om å stille opp, og jeg gleder meg veldig til disse dagene som kjøpmannsgruppa har valgt å kalle "Jakten på julestemningen". 
Det blir spennende å se om noen vil kjøpe tingene mine. 
Det jeg ikke får solgt vil bli lagt ut i BLOGGSHOP'EN og NETTBUTIKKEN min.


Her har vi gjort oss klare for (nok en) høststorm som er meldt å komme opp i full styrke i løpet av natten. Det suser godt rundt veggene allerede, så dette blir spennende;)

Håper dere har hatt en like koselig helg som meg;)

lørdag 30. oktober 2010

Bestemors klokke...

Jeg var så heldig å arve et veggur etter bestemor som har tikket og takket i både hennes og mine oldeforeldres hus i mange tiår. Jeg fikk for meg tidligere i sommer at jeg skulle pusse den opp. Det begredelige før og etter-innlegget kan du lese HER. Denne oppussingen var uten tvil av det mindre heldige slaget, og jeg angret meg ganske umiddelbart etterpå. En ting var at urkassen ble malt, men at jeg ødela urskiven er jeg svært lite glad for i ettertid. Og det ble tydeligevis klokken også. Urverket streiket nemlig bare noen få dager etterpå....Jeg var hos en urmaker som konstanterte at urverket måtte skiftes, og ga meg en pris på jobben. Den var såpass stiv at jeg valgte å sette klokken opp på loftet i påvente av å komme over et brukt urverk som kunne passe. Jeg syns det var forferdelig å tenke på at den lå på loftet, særlig siden den rett som det var slo noen skralle slag - akkurat som om den ville minne meg på at den lå der...ødelagt...av meg.

Slik så den ut før:


Og slik ser den ut etter "redningsaksjonen":


Nå har den fått et nytt liv, som skap skråstrek hylle på soverommet. Jeg har skrudd ut hele urverket og satt inn en hylle. Deretter malte jeg den i hvit lin og satte på en blonde på hyllekanten. Da jeg pusset den opp lagde jeg en plate som skulle erstatte det opprinnelige blyglasset. Det har fått sin plass i skapet. Teksten "Alma Buena" er den direkte betydningen av bestemors navn, Alma. Det er spansk og betyr "god sjel". 1918 er fødselsåret hennes... Så er hun med meg på et vis alikevel:) 
Det gjør godt og endelig få den opp og i bruk.


Og det gjorde godt med en skiltproduksjonspause også, men nå er det back to work. 
Vi radlast!

fredag 29. oktober 2010

Det er nesten litt flaut.....

...å vise dere enda mer skilter...Jeg har lovet dere å vise dem frem, selvom mange av dere sikkert møkkalei av dem;) Da bloggcamp-jentene var i Lofoten forrige helg følte jeg et visst kjøpepress på dette området. Jeg har teft for å lokalisere skiltavdelingen i interiørbutikkene, men denne gangen hadde jeg møtt mine overkvinner;) Disse herlige kvinnene er jo da selvfølgelig Vibeke og Victoria, og de gjorde meg raskt oppmerksom på hvor jeg kunne finne skilter jeg innbiller meg at jeg TRENGER(!) men som i bunn og grunn ikke gjør noen som helst nytte for seg :P

Anyway; disse ble med meg hjem:


Disse kjøpte jeg ikke i Lofoten jenter, men det er greit å ha noen å skylde på, så jeg har skviset plass til dem i innlegget alikevel. I håp om at de glir anonymt inn i mengden;)


Dette koselige skiltet kunne jeg, ikke helt uventet, bare ikke motstå. Det gjorde seg godt inni kroken over brødboksen. Ble nesten koselig å spise tørre (kjøpe)brødskiver også nå. Nesten....;)


Sist men ikke minst vil jeg vise dere den skjønne gaven Vibeke hadde med til meg (og Victoria). Jeg har gått noen runder med det, med jentene som vitner. Noe Victoria syns var litt trasig at ikke hun kunne gjøre der og da, så en av mange gullkommentarer fra den festlige jenta den helga lød; "Dokker, æ trur æ må fær heim å finn en plass tell hjerte mett, vi snakkes seinar!" For ordens skyld; hun reiste ikke hjem, og hjertet hennes er nå pent plassert i stuen. Det kan du se bilder av HER.


Gaven falt så absolutt i smak, og det havnet til slutt på hedersplass på hylla i stua:)
Jeg elsker det, TUSEN TAKK!

Denne helgen går med til storproduksjon av skilter og diverse. Jeg har noen bestillinger inne som har første prioritet. Etter det skal jeg lage opp så mye som mulig til den lokale julegateåpningen der jeg skal ha egen salgsbod. Det blir kjempespennende.
Mulig det kommer noen nyheter i bloggshop'en min snart også;)
Ha en flott fredag, kjære leser;)

torsdag 28. oktober 2010

Tyrifryd hos Boligpluss...

Tyrifryd er nå registrert som boligblogger hos Boligpluss.
Her ligger det et flott knippe av herlige interiørblogger,
og du kan stemme på din favoritt hver eneste dag. 
Dersom du har lyst til å stemme på Tyrifryd (fordi du liker den) kan du gjøre det
 ♥♥♥ HER. ♥♥♥


Ha en strålende torsdag alle sammen;)

tirsdag 26. oktober 2010

Det man ikke finner i butikken...

...kan man lage selv:) 
Jeg har lenge ønsket meg en Keep Calm plakat (sannsynligvis i en Ribba-ramme). 
Men så har jeg ikke klart å finne den rette fargen, og det er et LITE stykke til nærmeste Ikea.
Da laget jeg likegodt "plakaten" selv - på sammensnekrede plankerester.


Fargen er den (for meg) ny-oppdagede Gustaviansk blå fra Jotun Sens serien.
Jeg oppdaget den da vi malte en vegg på jobben i forrige uke og kjøpte med meg en prøveboks hjem, og tenkte for meg selv at "denne får jeg sikkert brukt for en dag" - jeg pleier jo tross alt ikke å slippe opp for maleprosjekter;)


Ble ganske fornøyd med den nye veggpryden, den er rustikk og røff og
passer bedre til stilen vår enn både pastellplakater og Ribba rammer.

Her har heklefeberen slått rot i kveld. Victoria satte meg på ideen om å hekle gigantlapper i helgen. 
Skal tro om jeg rekker å bli ferdig med dette teppet før jeg går lei;))


Den lilla lappen må muligens bøte med livet i morra, til fordel for en kremfarget en. 


Nå skal jeg på en etterlengtet bloggrunde, vi hørs;)

Pomponger...

Har prøvd meg på hjemmelagde pomponger etter inspirasjon fra TINE
Veldig enkle å lage, og jeg syns de ble så søte. Alt du trenger er litt stoffrester og dopapirhylser.


Jeg har brukt noen gamle gardiner, heklebrikker og blondebånd jeg hadde liggende, hamptråd og noen gamle knapper. Planlegger å lage flere slike og bruke dem til jul.
Hvordan jeg har tenkt å bruke dem må dere vente å se;)


Ønsker alle en strålende tirsdag! 


Forhåndspublisert innlegg

søndag 24. oktober 2010

Bloggcamp og roadtrip

Denne helgen har jeg, som mange sikkert har fått med seg, hatt celebert bloggbesøk av
Vi har aldri møtt hverandre ordentlig før, men vi hadde overhodet ikke noe problem med å finne tonen. Neste treff er allerede planlagt;)

Victoria bor ca 1 times tid unna meg, så jeg hentet henne fredag morgen, før vi satte kursen mot Narvik for å møte Vibeke. En tur på 3,5 timer hvor skravla gikk jevnt. 
Eller var det 4,5 timer Victoria?! :-)
Vel fremme i Narvik møtte vi Vibeke på Celines Hus, drevet av 
En fantastisk flott butikk med en utrolig trivelig eier;) Virkelig en lekker og innbydende butikk, legg merke til de flotte lysekronene i taket.
Christine har masse flott fra blant annet Tilda, Lisbeth Dahl, Rice, Bruka, Riverdale og mange andre.
Lommebøkene våre var bittelitt lettere når vi reiste derifra;) 


Mens vi var der kom Christina fra Min lille Lykke innom også. 
Kjempemorro å få møte dere jenter:)


 Igår var vi i Svolvær hvor vi hadde et stopp på Artines Interiør. Der hadde de virkelig mye fint! Jeg havnet, ikke overraskende, ganske fort i emaljeskilt-avdelingen. Og når man stiller bloggvenninner spørsmålet; "  trenger jeg dette da?" 
Hva tror dere man får til svar?! Dere som kjenner meg skjønner vel at jeg havnet opp med endel nye skilter i helgen?! ;) Og jeg skal alltids finne plass til dem;)

Fra Svolvær gikk turen videre til herlige Henningsvær. Her spiste vi verdens beste kanelboller på Henningsvær Lysstøperi
og vi besøkte også de sjarmerende butikkene Mors Hus, Drops og Ho Milla. Jeg har dessverre ikke tatt noen bilder herifra, jeg får skylde på at jeg hadde hendene fulle;) Tross tidvis striregn og sur vind hadde vi en strålende tur, som ble avsluttet med en aldri så liten grøftetur:) Ren galskap som dere kan lese mer om i mitt forrige innlegg, og i DETTE innlegget hos Mammas Hus.

Dette bildet sier vel sitt, legg merke til lættis-fotografens stødige hånd, Vibeke på tur ned i knestående og Victoria som endevender en skinnsofa. Need I say more?!

Vi har kost oss med god mat, god vin, og ikke minst MYYYYYE latter! Helgen har vært rasende festlig fra ende til annen. Torsdag satt vi nok alle tre med litt nerver for hvordan helgen skulle utarte seg, og lørdag morgen sto vi nærmest oppå hverandre på badet for å sminke oss. Uten tvil full klaff!! Deilig å være sammen med likesinnede som skjønner og kjenner 'min verden'. 
Gleder meg veldig til neste gang vi møtes;)

I grøftekanten......med Vibeke og Victoria :-)
En aldri så liten redigering av innlegget - ikke så lett å kombinere speedopplæring på mobilblogging, tidenes lættis og være så tissetrengt som man aldri før har vært..


Saken er altså at vi var på veg hjem fra Svolvær idag, og nærmet oss ferjekaia, da Vibeke ropte; "Stopp! Det ligger ei gammal dør i grøfta!" Jeg bråbremset og snudde og vi tok oss over diverse sperringer og ilte bort for å se om Vibeke hadde rett. Og det hadde hun.


Vi hadde skistativ og lastestropper, så vi brukte ikke mange sekundene på å bli enige om at denne måtte bli med oss hjem. Heldigvis hadde vi veldig god tid før ferja gikk, for jeg vet ikke hvor mange ganger vi måtte legge fra oss døra pga lættis;)) Victoria er den heldige nye eieren av døra. Det sprøeste og morsomte jeg har vært med på på lenge!! Nå er det vin, hekleskole og Vibekes hjemmelagde pizza, og ikke minst LATTER resten av kvelden!Som vi KOOOOOOSER oss!!

Published with Blogger-droid v1.6.3

onsdag 20. oktober 2010

Mini make-over på badet...

Som jeg skrev i forrige innlegg har badet vårt lenge føltes som en klump om foten for meg... Det skal med tiden totalrenoveres, men det blir ikke prioritert verken i år eller neste år, så vi valgte en midlertidig løsning før vi flyttet inn på nyåret, og malte gulvet og veggene. Siden har det ikke blitt gjort noe her inne, og jeg har mislikt rommet mer og mer og mer den siste tiden.

Slik så badet ut da vi kjøpte huset:


Nå har jeg laget en hylle til veggen, en badekarhylle og en undertøysskuff til Lille-Gull, pluss at jeg har stæsjet og ordnet litt. Tilsammen, inkludert maling til gulv og vegger, har vi brukt ca kr 2500,-. En overkommerlig sum for en midlertidig løsning, som jeg helt klart kan leve med en god stund:)

Her er resultatet:


Den fæle blomstrete borden er borte, likeså det brunspettete gulvet og furukarmene. På grunn av den evinnelige plassmangelen var det praktisk å ha en skuff under innredningen med plass til Lille-Gulls truser, sokker, pysjer og lignende:)


Nå er det snart duket for mini-bloggcamp på Melbu, og jeg gleeeeder meg til Narvik-tur med 
før vi setter kursen mot Vesterålen og ikke minst tur til Henningsvær:)
Ååååååh, som jeg gleder meg!!


Ha en flott onsdagkveld!
Tuddelu!

søndag 17. oktober 2010

Hadet på badet.....

Av alle de uviktige tingene i verden er interiør tross alt det ALLER VIKTIGSTE!! Eller hva?! ;)
Interiør-rastløsheten råder her om dagen... Jeg har i det siste merket at jeg er rammet av stil/identitets-kaos. Jeg har ett eller annet sted på veien blitt i overkant inspirert av andre bloggere, noe som er vel og bra - for all del, men som har resultert i en miks av shabby chic, litt fransk landstil, litt nordisk 'husmanns-stil', og litt industri...Åsså jeg som trodde jeg hadde finni meg sjæl?! ;)


 De rommene vi oppholder oss mest i er jeg riktignok fornøyd med som de er; soverom, kjøkken, spisestuen og stuen. Noen endringer har blitt gjort på soverommet, blant annet har jeg endelig fått laget ferdig nattbordet til Husbonden. Vi har hvert vårt bilde, henholdsvis et gammelt sjøkart og Fader Vår. Jeg er ikke akkurat spesielt kristen, men syns det er koselig med noen slike innslag. Og siden jeg lider av en slags trang til symmetri har vi også hver vår kammerstake, og hver vår Norgesglass-lykt 'innbundet' i ark fra en gammel dansk medisinbok. Jette-mysigt;)


Det eneste som står igjen å gjøre her inne nå er å male gulvet. Kan ikke få sagt hvor mye jeg gleder meg til å få dekket over det grusomme røde kirsebærgulvet med HVIT LIN!Men nå skulle jo dette innlegget dreie seg om badet! Det rommet i huset som virkelig irriterer meg... Foruten at vi har malt både gulv og vegger etter at vi flyttet inn, har dette rommet blitt sterkt nedprioritert... Det skal totalrenoveres med tiden, men det funker fint som det er i mange år enda. Nå må jeg riktignok gjøre noen grep her... Nettopp derfor får dere ikke se noen ordentlige bilder herifra riktig enda, men jeg vil vise dere hvordan badekaret ble da jeg satte på wallstickeren jeg vant hos Sofies Villa. Syns det gjorde seg jeg:)


De fleste tingene får leve videre her inne på badet, 
slik som f.eks den gamle sinkbøtta som brukes til oppbevaring av toalettruller...


...og flaskene i denne kurven..


Badet blir altså prosjektet for kommende uke.
Så gjenstår det å se om jeg klarer å få badet i presentabel forfatning før Blogg-camp'en til helgen;)
*prestasjonsangsten har meldt sin ankomst*

Ha en strålende søndag alle sammen;)

Trekning av FB-giveaway...

Da har jeg endelig foretatt trekning av

♥ Vinneren av et 6 mnd'ers abonnement på Boligpluss er:
Ingunn Knaevelsrud

♥ Disse to vinnerne får hvert sitt håndlagde dørskilt:
Line Strandli
Anja Madsen

Dørskiltene kan dere se HER!


Gratulerer så mye til vinnerne, 
og tusen takk til alle som har deltatt! 
Vinnerne kan sende meg en mail på monicamarstein@hotmail.com :))


Minner samtidig om giveaway'en jeg har hatt gående her på bloggen en stund;)
Dessverre har jeg forsømt denne giveaway'en litt, men nå som jeg har rundet hele 
30 000 besøkende passer det jo bra å avslutte den snart:)


Du kan melde deg på HER!