tirsdag 31. august 2010

Ny header?

Siden jeg skrinlegger sommeren, ville jeg kvitte meg med sommer-headeren også... Nå har jeg tuklet litt med en ny en, men vil gjerne høre deres mening... Prøver også å ha hvit bakgrunn på bloggen, men syns den blir så naken! Hva syns dere? En annen header? Hvit bakgrunn??


Idag fikk jeg meg to nye hjerteranker som jeg har plantet i en skål fra Skeidar,
jeg elsker hjerteranker og har dem snart overalt i huset:)


Finner alltid en god grunn.....

...til å shoppe litt;)
Denne gangen er "skalkeskjulet" NIB's soveromsutfordring:)
(selvom jeg er ganske sikker på at varene ikke kommer til meg før fristen har gått ut, hihii...)
Anyway, jeg føler for å "høste" meg litt...det blir mørkere om kveldene, og det surt og kaldt i lufta...så nå blir de lyse sommertekstilene i pastell byttet ut med varmere høstfarger flere steder i heimen:) Jeg er veldig glad i høsten, og koser meg når jeg kan tenne lys og fyre i peisen...Sistenevnte har jeg planlagt å gjøre idag, bjørkeved er innkjøpt;) Ser det fortsatt er meldt sommer og varme på Østlandet, her i nord tror jeg nok sommeren kan skrinlegges for i år, og jeg ønsker høsten hjertelig velkommen;)

Høyst velkommen er også et nytt nummer av
som er å finne i butikkhyllene fra fredag den 3.september.... ♥

Ønsker alle en flott dag videre, jeg skal bruke kvelden på å utforme en ny høstheader...må jo lage det før juleheaderen skal på plass....og det går FORT dit;)) Eller hva?

onsdag 25. august 2010

Spisestuen vår...

Noen som husker DETTE innlegget? Det viser seg at jeg er litt ombestemt av meg...What else is new liksom?! ;) Jeg hadde bestemt meg for å spraylakkere stolene, og kjøpte derfor ikke trekk på Ikea i sommer. Når jeg kom hjem fra ferien angret jeg selvfølgelig...som en hund!! Lykken sto derfor nærmest i taket da en gammel skolevenninne av meg, som kjører forbi O'Store IKEA hver dag, ville kjøpe trekkene for meg å sende de nordover:) Kan tro jeg har ventet på pakkelapp i posten...
Og idag kom de, ENDELIG!!Spisestuen vår er liten og kronglete og vanskelig å ta helhetsbilder av, men jeg fikk da tatt over 100 bilder av ymse kvalitet mens jeg var i farta :P
(Lurer på hvor mye mer bilder denne pc'en min egentlig takler, som blir matet med 50-100 bilder hver eneste dag;)


Det var veldig uvant med hvite stoler, men jeg ble kjempefornøyd! Og jeg skjønner jo nå at jeg antakeligvis kan bytte ut den brune sofaen uten å bli arrestert, husbonden (som hevder at han har øye for detaljer) har nemlig enda ikke lagt merke til at stolene har blitt hvite!! ;)Bordet vårt er et Bombay/India bord, som jeg pusset ned i fjor sommer. For en jobb! Bordet er vokset, og voksen har trukket veldig langt ned i treet, som forøvrig er av en spesielt hard sort. Ettersom jeg pusset meg nedover i treet, traff jeg på enkelte partier der de har lagt i formtre...Dette er hvitt og kunstig, så disse partiene måtte jeg rett og slett skjære ut. Bordet har derfor en del grove hakk, noe jeg syns er bare sjarmerende:) Akkurat som malingssølet enkelte steder...Jeg er veldig fornøyd med bordet, selvom andre kanskje vil karakterisere det som et arbeidsbord...


Dagens store høydepunkt: Idag ble det avklart at MammasHus og GodtIsolert kommer på besøk til meg i høst!! Muligens reiser vi alle 3 for å besøke CELINES HUS i Narvik:) Som jeg gleder meg!!! Da blir det BLOGG-CAMP i Vika, med masse skravling, god mat og drikke;)Etter 2 dager på rad hos tannlegen, blir det full arbeidsdag i morra, så hjem og pakke til Oslotur på torsdag:) Men før det må jeg enda en tur til tannlegen...3 ganger på ei uke - det SVIR i lommeboka, men tenner må man ha:))


Det var alt fra vår lille spisestue for denne gang, et laaaangt innlegg ble det visst også;)
Håper dere har hatt en flott sensommerdag!
♥♥♥
Til slutt vil jeg igjen takke Hilde for Ikea-shopping, og ikke minst for at hun har 
stukket et par aviser fra Home & Cottage ned i esken:)) Du er en knupp!


♥♥♥ Nå er det mørkt og kveld i Vika ♥♥♥


mandag 23. august 2010

Syns Posten er treeeeeeg......

Jeg var bombesikker på at jeg kom til å få stoltrekkene fra Ikea i posten idag, men den gang ei....:( Jeg som var så innstilt på å blogge spisestuen ikveld! Jaja, da kommer de vel i morgen;)

Enn så lenge får jeg vise dere nattbordet til husbonden..


Han blir sikkert kjempebegeistret for å ha fått nips på nattbordet sitt, hihi;)


Sjøkartet er en litografi fra 1630, kjøpt på Gjenbruket på Lillehammer.
Rammen er fra Ikea, syns den var så søt med de små nuperellene rundt kanten:)


Jeg har til og med dristet meg til å vise dere litt av gulvet...
...dere skjønner vel nå hva jeg mener med at dette trenger å males!? :)Vil du følge Tyrifryd på Facebook? Trykk på bildet under!søndag 22. august 2010

Soverommet på stell....

...det begynner ihvertfall å nærme seg;) Sengegavlen og nye lamper har kommet opp, husbonden har hjulpet meg med å lage veggfeste og klosser til gavlen, etter oppskrift fra VIBEKE, TAKK for tipset!


Soverommet har liksom ikke blitt prioritert før nå, så det var godt å få ut kommoden (som har fått midlertidig plass på et annet rom) og få litt bedre gulvplass, og ikke minst hver vår LAMPE;) Jeg glemte nemlig å kjøpe Årstid lampene fra Ikea før jeg flyttet nordover, så lykken var stor da jeg fikk kjøpt dem i sommerferien;)


På Ikea kjøpte vi også ny dobbeldyne, og nytt sengetøy:) 
De beige putene er fra Kid, og putetrekkene med blå bolsterstriper fant jeg igjen i skapet, 
jeg hadde helt glemt at jeg hadde dem - de er jo så fine!Bolsterstriper er det også på liftgardinene i rødt, som er kjøpt hos Ellos. Rammen på veggen er en gammel Ikea-ramme som jeg har satt hønsenetting i, etter inspirasjon fra JANNE... Planen var å male den hvit, men siden lysekronen og pynten i vinduet er sort valgte jeg å la den være sort.Nattbordene våre er midlertidige, som nevnt er jeg stadig på jakt etter de "rette". Jeg vurderer å snekre de selv, så får jeg dem kanskje slik jeg vil ha dem:) Mitt nattbord er håndarbeidskurven min, mest fordi jeg ikke har noe som helst annet sted å ha den...Husbondens nattbord er noen år gammelt, fra den tiden vi kjøpte alle våre møbler i eik... Det ble raskt båret ut i garasjen og påført tre strøk Sens 30 Bomull:) Det står enda til tørk, så det får jeg ta bilder av senere.


Speilet oppå kurven er faktisk en gammel vitrine kjøkkendør, hvor jeg har byttet ut glasset med speil. Smykkeskrinet mitt har også fått plass her:)


Det fine halskjedet er en gave fra Husbonden og LilleGull...


Jeg har med hensikt tatt bilder uten å vise gulvet. Det er et valnøtt laminatgulv, og valnøtt er fint det, bare det ikke går over mot rødt slik som vårt gjør...Jeg har veldig lyst til å male det, enten grått, eller med grå og hvite ruter, slik som på forsiden av det siste Boligpluss. Men her må husbonden bearbeides litt mer først...;)Nå gleder jeg meg til å legge meg ikveld kan dere skjønne! 
Men først er det klesvask og klargjøring for jobb og barnehage igjen i morgen:)
Håper dere har hatt en like fin og avslappende søndag som meg:)

lørdag 21. august 2010

Om været og sånn....

I løpet av det lille halvåret jeg har bodd i Nord-Norge har jeg snakket mer om været enn jeg har gjort i hele mitt 30 år lange liv på Østlandet...I Nord-Norge snakker man mye om været, og det med god grunn. Her er det nemlig MYE vær, og ikke minst er det ustabilt.


Jeg har ofte undret meg over at man ikke har annet å snakke om her oppe enn VÆRET, men jeg begynner å skjønne tegninga! I indre strøk av Østlandet er det igrunn ikke vær...der er enten sol, regn eller opphold, og lufta står mer eller mindre stille. Og er det sol og 25 grader der, så holder det gjerne i flere dager. Her har vi sjelden samme vær en hel dag, og vi kan gjerne oppleve flere årstider iløpet av noen få timer, gjerne toppet med en liten storm eller to:) Og det er snarere regelen enn unntaket å finne hagemøblene slik om morgenen. Bordet står til vanlig under rammen på veggen.


Vi kan ikke planlegge grilling på ettermiddagen basert på været i lunsjpausen, skal man grille må man bare hive seg rundt og slenge på kotelettene før vinden snur og legger over til vestavær. Men så er VÆRET også en av mange grunner til at jeg trives så godt her. Selvom jeg ikke har sett nevneverdig mye til midnattsola i sommer, er det utrolig deilig å være til når det er lyst hele døgnet! Jeg har fått mange 'advarsler' om mørketida som mange opplever som tung og lang, men da kommer jo i det minste alle lysestakene mine godt til rette;)
Her i Vesterålen har vi hatt HØST i hele sommer...Jevnt over regn og mellom 6 og 12 varmegrader siden 18.mai for å være pinlig nøyaktig. Visst har vi hatt dager innmellom der vi har vært velsignet med oppholdsvær, men sola har det ikke vært mye å se til.. Den siste uken har vi derimot ikke hatt grunn til å klage, det har vært sol og oppholdsvær, og rundt 13 grader.
Idag har vært sommerens hittil fineste dag!! Vi har hatt strålende sol og oppimot 25 grader fra skyfri himmel. Og når man har hatt, mot normalt, stabilt drittvær i to måneder lærer man virkelig å sette pris på dager som denne...ENDELIG kom sommeren til nord....♥


Aldri hadde jeg vel trodd at jeg skulle skrive et milelangt innlegg om VÆRET, men som jeg sier; 
jeg begynner å skjønne hvorfor man er så opptatt av emnet her oppe:) 
Bildene er tatt fra terrassen nå i kveld.