søndag 27. juni 2010

Før & Etter - arvet veggur...

I min familie er det slik at "alle" har en veggklokke med treutskjæringer.. Så da bestemor gikk bort var det ingen som hadde bruk for den som var igjen etter henne.. Jeg er opptatt av å ivareta ting som har vært i familien, og jeg er faktisk den 4 generasjonen som henger denne på veggen! Men så er det noe med en kresen interiørguru da, som ikke for noen pris henger opp en klokke i massiv, lakkert, mørk eik med gullskive og gullpendel, og blyglass....
Slik så klokken ut da jeg fikk den:


Og slik ser den ut nå:


Klokken har fått seg en overhaling med hvit(!)maling, og blyglasset er byttet ut med et stykke linstoff på en monteringsplate. Teksten "Alma Buena" er den direkte betydningen av bestemors navn, Alma. Det er spansk og betyr "god sjel". 1918 er fødselsåret hennes...På urskiven har jeg brukt en serviett og decoupagelim. Klokken må trekkes opp med jevne mellomrom, og nøkkelen har jeg sprayet matt sort, og hengt opp i et blondebånd.
  Klokken ringer hver halvtime, og pendelen går...tikk-takk, tikk-takk....denne lyden har jeg vokst opp med, og er vant med den både hjemmefra, hos begge bestemødrene mine, og vel....resten av slekta;) Da jeg bodde hjemme var det flere av venninnene mine som lurte på hvordan i alle dager vi klarte å la klokka tikke og slå hele døgnet, men vi hørte den jo ikke....lyden var innebygd etter så mange år. De eneste gangen vi hørte den var når den hadde STOPPET!! :) Nå kan jeg altså kose meg med hjemmekjære lyder, i eget hus...
Så får jeg håpe familien ikke hugger hodet av meg for at jeg har pusset den opp i min stil, det er tross alt bedre enn at den havner på et loft blant mus og spindelvev:)


søndag 20. juni 2010

Skattejakt med stooooor S......

Mine FIFTHEEN MINUTES OF FAME hadde jeg egentlig bestemt meg for å ikke skrive om, men da dagens skattejakt er et rent resultet av dette ble det alikevel naturlig å ta det med.
Da jeg flyttet opp hit i vinter, ble jeg kontaktet av lokalavisen som ville gjøre et lørdagsportrett med meg.. Jeg er ikke akkurat redd for å hive meg ut i det store og ukjente, så jeg sa JA uten å mukke, og stilte opp på intervju og fotografering på strak arm onsdag samme uke. Sent fredag kveld hadde jeg sovnet på sofaen og ante fred og ingen fare da husbonden kom hjem fra jobb.....med avisa! Ikke bare hadde de blåst meg opp over 2 helsider, men jammen skulle de ikke servere meg på forsiden også, med tittelen: "Til Melbu for kjærligheten". Skal si jeg våknet i en fart - jeg visste igrunn ikke om jeg skulle grine eller le, for jeg hadde ikke i mine villeste fantasier trodd at de skulle blåse det opp på denne måten!Og responsen lot på ingen måte vente på seg...heldigvis bare positive tilbakemeldinger (med unntak av et par som jeg ikke har vurdert å ta seriøst engang). Plutselig visste "alle" hvem jeg var og hvor jeg bodde, det er tross alt ikke hver dag det kommer nye folk til øya;)
Naturligvis ble det skrevet endel om min enorme interesse for interiør, loppis og gamle skatter.
Hvilket, som sagt,  har resultert i blant annet dagens Skattejakt med dertilhørende funn:
Fredag kom det en hyggelig mann innom meg på jobb som hadde lest dette i avisa i april, og som lurte på om jeg var interessert i noe "gammal skit" som han kalte det. Han hadde en sjå som skulle ryddes, og på slike festiviteter stiller jeg mer enn villig opp! Husbonden var også med, og det var meg en sann glede og se et slik engasjement fra han! Hadde jeg dratt alene hadde jeg nok bare kommet igjen med halvparten - toppen! Vi er veldig fornøyd med handelen begge to, og mannen vi var hos var også godt fornøyd - til tross for at Lille-Gull (som trener på å gå uten bleie) tisset på garasjegulvet ikke mindre enn to ganger, og klemte fingrene i døra og skrek som en stukken gris i noe som føltes som en evighet.... :-o      Anyway: her er resultatet!


...en gammel skrivemaskin - med kulehode og rettetast:)
Vaskebrett med glass(!) plate, og små skomakerlester...herlig!Husbondens stolthet - en meget ærverdig slede!


...med lokk i setet for plass til nistepakken:)


Kuskesetet er plukk råttent - men akk så nydelig forfall kan være....Klesrulle
- mest sannsynlig den eneste tingen jeg hadde kommet hjem med hvis jeg hadde dratt alene!  ....en industrivekt fra 1922, "lovlig fra 4-250 kg"...komplett motvekt med lodd fulgte med......badestamp i sink...
..mon tro hva jeg skal bruke denne til...tips mottas med takk!


Takk til deg, kjære husbond - for dagens opplevelser!! 
♥ ♥ ♥ Jeg digger deg! Smaskos!! ♥ ♥ ♥


fredag 18. juni 2010

Sikler på.............

♥ ♥ ♥.....denne lekre evighetskalenderen......♥ ♥ ♥


....og denne....... 


♥ ♥ ♥

tirsdag 15. juni 2010

Tid for funn... OBS: bilderas!

Den siste ukens funn skal, som seg hør og bør, vises frem:) For å ta det første først; 


Dette saltkaret i emalje har jeg ønsket meg lenge, endelig har jeg fått et i hus:)
De sukkersøte godteskålene kjøpte jeg hos Velkommen for en stund siden..


Denne herlige tørkerullholderen bare måtte bli min!


Et kleshengertrekk og (enda et) skilt....:P
Dere som følger meg husker kanskje at jeg sa at jeg IKKE skulle kjøpe flere skilter....
Akkurat dét gikk rett vest for å si det slik;)


Tjaaaaa, hva skal man si?! Flere skilter.....
Og endelig har jeg fått meg små tall- og bokstav- sjablonger fra Chic Antique. Tenkte jeg skulle bestille meg sekkelerret fra Stoff og Stil og lage meg egne melsekker/duker, 
da det viser seg å være håpløst å få tak i til en overkommelig pris... 


Oooooooops!!


Lekre duklodd i 4 pak. Mye større enn jeg trodde, kjempefine! Tror jeg må ha et sett til av disse...
Det var med en ting til i pakken, men det var en gave til min gode mamma, 
så det kan jeg ikke vise dere;)

♥♥♥

 Så til Henningsvær-skattene...på forhånd får jeg vel advare dere; 
det ble et par skilter med herfra også...;P


Kjærlighetens lov på papyrus....


NÆÆH!! Et skilt!!


"......Ingen kommentar......."Snuppete syletøyglass-hetter, det ene glasset har jeg fylt med mammas gamle sandkakeformer.
I det andre ligger svigermors gamle blonder og lavendel duftposer.


Og til slutt denne skjønne fyrstikkesken fra Sagen Vintage... 
Bildet i bakgrunnen er noe av det kjæreste jeg har; brudebildet av mamma og pappa...
Hvis dere leser dette: det er pakker på tur til dere i posten... Rett og slett fordi
DERE ER DERE

mandag 14. juni 2010

Himmelske Henningsvær....

Søndagen tok vi oss helt fri fra garasjerydding og hagestell, og tok turen over til Henningsvær...Ei pittelita øy i Lofoten, hvor landlig sjarme regjerer...Her har de marked i helgene, men utvidede åpningstider på søndager! Alle butikkene har åpent, med unntak av én, der står det til gjengjeld et skilt på døra som sier: "Ring hvis du ser noe du har lyst på!" Og det teller jo;)

♥♥♥ Se og nyt.....♥♥♥
De herlige butikkene Drops og Mors Hus er vel verdt et besøk...Her er det uunngåelig å åpne lommeboka:) Jeg kom ihvertfall ut igjen med en lekker papirpose, fylt med små skatter som jeg skal vise dere senere...Her har de til og med mannfolkparkering, men oppjaget og ivrig som jeg var på å komme meg inn i butikkene, glemte jeg helt å få tatt et skikkelig bilde av det, så dere må nøye dere med et grumsete beskjært bilde;)
Foruten de herlige nisjebutikkene har den lille øya en mektig natur å by på, og er et yndet sted av både norske og utenlandske fjellklatrere....Men da man alltids har en ferje å rekke, ble det ikke tid til å ta bilde av alt... Det får bli neste gang - og da, kjære husbond, skal jeg sørge for å fylle drivstoff på bilen dagen før, slik at vi rekker ti på ti ferja, thihihi;)


♥♥♥En herlig søndag, men ekte familie-kvalitets-tid♥♥♥