søndag 30. mai 2010

Nylig solgt i nettbutikken...

Veggskap kr. 899,-
Skapet er behandlet med fargene hvit, tinngrå (olje) og isvann.
For mer info, besøk min nettbutikk på Epla.no

Håper dere alle har en strålende søndag! 
Her går det i masseproduksjon av fuglekasse-kit idag...og i morra og sikkert tirsdagen og...;))

fredag 28. mai 2010

GIVEAWAY påminnelse....

I anledning Tyrifryds 1-årsjubileum har jeg en giveaway gående.


Legg inn en kommentar under 
innlegget og bli med du også;))

Ønsker alle en riktig god helg!!

søndag 23. mai 2010

Hagens nye " stolthet".....

....er (etter massivt press fra husbond og barn) en trampoline.. Jeg har en innebygd skepsis til det populære leketøyet, da man har hørt om skader og stygge ulykker opp igjennom åra, og jeg har selv skadet meg på en slik en da jeg var 14. Men med tanke på at disse monstrene pryder omtrent annenhver hage i hele Norges land, er det vel bare å innse at oddsen for ulykker er minimal, tross alt. Og jeg må vel innrømme at Lille-Gull og jeg var ute hoppet i 6 grader og sur vind til klokka 20.30 den kvelden vi monterte den, og joda - det var innmari artig!!


Det er et hav av trampolineprodusenter der ute, og jeg har et spørsmål til dere:
-Er det virkelig ingen av dere som har tenkt på muligheten for å produsere den i andre farger?? Det er faktisk ikke nødvendig å lage de i barnevennlige farger, ungene syns det er like morro åkke som! Men jeg vet om mange mødre som hadde blitt henrykt over å få de i f.eks grått.... Jeg for min del hadde ikke takket nei til en i hvitt, gjerne med blomstermønster a la Green Gate på beskyttelsesduken, og striper i friske farger på polstringen på stengene. Så kunne jeg til og med satt et berg av sinkpotter med rosa og hvite blomster rundt herligheten, og alt ville matchet helt ypperlig!
Hører jeg noen som er enig med meg?? ;)

onsdag 19. mai 2010

Malingssprøyte.....

....PFS65 fra Bosch er nå omsider prøvd ut. Konklusjon; Jepp, godt kjøp, denne blir nok brukt mye!! Måtte tynne ut malingen 10-20% for å få optimalt resultat, men det ble overraskende jevnt og fint! Dessuten støvet den utrolig lite. Evig optimist som jeg er, så hadde jeg på meg vanlige klær når jeg testet den ut - og det gikk heeeelt fint! Denne kan jeg helt klart anbefale! Vet at Victoria og Vibeke har denne, hva syns dere, er dere fornøyd? 
Litt usikker på åssen jeg skal rengjøre herligheten, skal tro om man kan kjøre kokende vann igjennom den for å fjerne alle malingsrester?! Eller kanskje jeg rett og slett skal se dvd'en som fulgte med:)

Men aller først; ut å ta 2.strøk!

Da har jeg sett dvd'en, og joda, den rengjøres ved å kjøre vann igjennom pistolen til strålen ikke lenger avgir farge. Fantastisk verktøy!!

Psssst: Minner om giveaway'en jeg har gående HER!!

søndag 16. mai 2010

En snartur innom.....

....for å ønske alle en flott  
17.mai feiring!!
(bilde fra Google) 

Måtte dagen spre glede blant store og små 

lørdag 15. mai 2010

Slips deg løs til 17.mai!!!

Jeg har neppe råd til bunad til husbonden med det første, men kanskje jeg skulle rive i med et bunadsslips? SPTZBRGN LTD designfirma i Trondheim har laget vårens mest oppsiktsvekkende, omtalte og maskuline motehybrid:
En kolleksjon designerslips inspirert av Norges mest populære bunadsmønstre.
Neppe billig, men råstilig spør du meg!


Gudbrandsdalsbunad og matchende slips...


Looking at me???? ;)

Her er alle 17.mai forberedelser i havn, men jeg angrer kanskje pittelitt på at jeg ikke sjekket størrelsen på bunadsskjorta til Lille-Gull før i kveld....Jenta er 3,5 år og det er vel optimistisk å tro at hun går inn i str 1,5.....:/ Jeg lærer visst aldri, men begynner å bli god på nødløsninger, så jeg tar det med knusende ro....enn så lenge;) 17.mai og is blir det læll:)

fredag 14. mai 2010

Endelig vår i Vesterålen....

Det er nesten litt surrealistisk å tenke på at jeg våknet til 10 cm nysnø for bare 5 dager siden, når det idag har vært strålende sol og opp i mot 20 grader på Melbu....Helt herlig!!! Min beste- og barndomsvenninne har vært på besøk med mann og barn, og vi har koset oss ute i sola hele dagen, både med turgåing, kaffeslabberas, god mat og ikke minst skitprat;)


Stemningen og atmosfæren i nabolaget vårt kan ikke beskrives med ord, jeg tror ikke det nytter å gjøre et forsøk en gang...det må rett og slett bare oppleves! Det bor mange småbarnsfamilier her og barna springer "imella" hele dagen, det er så utrolig trygt og godt å bare slippe ut ungene og la de bruke dagen til fri lek! Er de ikke her så er de hos familie lenger bort i gata, og er de ikke der, ja så er de hos mer familie enda litt lenger bort i gata...Selvom vi har mange små er det alltid noen som har oversikt over "våre".
Og "våre" barn dekker da altså for mitt vedkommende; mitt barn, mine 3 stebarn, mine 2 fadderbarn, og mine 4 barns 4 tremenninger...Hang du med? ;) Tilsammen teller de for øyeblikket 8 stk. Alle strategisk bosatt i samme gate. På slike dager er det alltids et ekstra barn eller to til middag eller kveldsmat hos en eller annen av oss...Det er dette som kalles lykke, kan man ha det bedre?!? Og som en bonus på toppen av det hele; en mektig og ubetalelig utsikt! Dette må da være himmel på jord....


Her er det allerede nå lyst nesten hele døgnet, dette bildet er tatt like før klokka 23 om kvelden.


Uteplassen har endelig begynt å ta form, puter og duker har ligget og ventet lenge på å gjøre nytte for seg nå;) Foreløpg viser jeg bare bilder av sittegruppen på oppe på verandaen. Har et annet prosjekt på plattingen som jeg tenkte å vise dere i løpet av neste uke...må bare vente på et par pakker i posten først, hihi;)

"Vinduet" på veggen er lagde jeg i full fart idag av eikeplaten på et hagebord, ved hjelp av stikksag, fluenetting og stiftepristol. Bordet har stått ute i hele vinter og har blitt grått og slitt....neimen uff så dumt;)
FØR:


NÅ:


Et par blomsterkvaster oppi potta nå, så blir det riktig så bra:)
Tror jammen jeg skal ut å sette meg i sola igjen jeg, her er den nemlig oppe i enda et par timer;)
Livet er herlig!!

lørdag 8. mai 2010

Loppisfunn......igjen!!

De av dere som begynner å kjenne meg, vet at jeg ikke lar et loppemarked gå meg hus forbi. Og jeg går sjelden (aldri!) tomhendt derifra... ingen unntak idag heller!

En gammel Husqvarna kjøttkvern med lekker patina!


En gammel stor kaffeboks...Som dere ser er den ganske så stor...og har tydeligvis rommet 
lefser, snipper og kaker...
Jeg har fylt den med tennbriketter.


En gammel sliten kjøkkenstol med den herligste patina, og en stor Høyangkjele. Jeg fikk avslag på stolen fordi den var litt ødelagt...men HALLO! Jeg har da vitterlig ikke tenkt å sitte på den, den er til pynt kan skjønne, og jo mer slitt - jo bedre:) Kjelen mangler en hank, noe som passer meg ypperlig, men som damen på loppemarkedet syntes var en god "halv-pris-grunn"...
Den blir nok fin med lavendel i....
Og det mest utrolige;
Alt dette kostet meg kr 120,-!! Er det rart jeg sover godt om natten?!? ;)

Kort summert har det vært en strålende lørdag, til tross for snøvær og hagl her oppe i nord...må jeg få minne værgudene om at kalenderen faktisk viser 8.mai og at det burde vært VÅÅÅÅÅR!! :)

Nylig solgte varer i nettbutikk & bloggshop...

Et lite sammendrag av varene jeg har solgt i 
den siste tiden:)

Kistebord kr. 3500,-

Dørskilt kr. 179,-"Home" skilt 139,-


torsdag 6. mai 2010

Vertikal kjøkkenhage?!

Kom over DENNE artikkelen i Dagbladet idag. Jeg likte ideen, har allerede notert den bak øret og føyd den opp på lista over sommerens prosjekter:)

"Den tar lite plass, er ugressfri og du holder sneglene unna, og du kan flytte på den. Den er laget av billige bord og dyre takrenner, og du lager den på en formiddag. Kjøkkenhagen på stativ er perfekt for deg som ønsker å ha urtene i nærheten av kjøkkenet eller på balkongen.

Vi tok utgangspunkt i en takrenne på tre meter. Det gav oss seks biter på en halv meter. Her kan du selvsagt variere bredden.
Du må bore et lite hull på hver side, neders på endestykkene. Karsten Egeland Raddatz er gartner hos hageform og gir dette tipset til hvordan du skal gjøre dette riktig:
- Det må ikke bli stående vann i bunnen av renna. Legg et lag med lecakuler eller grus i bunnen, så en strimel med fiberduk og deretter jord på toppen. Da blir det riktig, sier gartneren.
Du bør sette hyllen inn med treolje , og være spesielt nøye med foten.

Dette trenger du:
36 x 48 justerte lekter
22 x 98 kledningsbord
Trelim for utendørsbruk
5 x 60 skruer for utendørsbruk
3 m takrenne (forsinket)
12 fester/endestykker


1. Sett sammen
Kapp alle delene, vinkelen gjæres, og alle sammenføyninger limes og skrus.
Legg lektene ved siden av hverandre og merk av til takrennene.
Klossene under skjærer du til av bordet på 22 x 98.

2. Kapp takrenna
Takrenna kapper du enklest med stikksag der du bruker metallblad. Er festene for brede må de klippes til og bøyes rundt lektene.
Bruk stikksagen eller en platesaks.
Bruk et kapp fra en av lektene og skjær et spor som du dytter festet inn i. Klem sammen med en tvinge og bank til festet i riktig form."

(Tekst og bilder hentet fra Dagbladet)