mandag 25. mai 2009

Løvetann i vann..

Vel.....nå skryter jeg på meg...for disse rakk aldri å komme i vann før Lille-Gull fant det for godt å plukke dem fra hverandre.
Men hun smeltet mamma-hjertet mitt da hun kom inn med den fine løvetann-buketten igår og smilte så søtt, og sa:
"Mamma...si takk..!"
De små tingene i livet gir ofte de største gledene...
Posted by Picasa

Speilprosjekt ferdig!

Da er prosjektet vel i havn, og jeg er ganske fornøyd:)
Dette bildet har jeg vist før i et annet innlegg, og viser dørene før jeg kastet meg over dem med hud og hår, og rå makt! Det er egentlig 2 helt splitter nye kjøkkendører, men det varte ikke lenge...
FØR:
Jeg gikk løs på dem med både kniv og gaffel og et veldig effektivt skrujern. Bits'en måtte riktignok bøte med livet, men det var det verdt! For meg...hihi:)
Etter at jeg fikk herpet dem passelig malte jeg 2 strøk med Lady takmaling S0502Y (bomull). Den tørker fort og er helt matt. Den setter lett møkkflekker og er lett å skrape av.
(kan ikke skjønne hvorfor vi bruker den i TAKET?!)
Jeg skrapte enda mer med diverse redskap og hadde på et strøk til med maling, før jeg tok en lett runde med pussemaskinen over dem, noe som ga en perfekt patina! 
Og helt til slutt fikk dørene et strøk hver seg med antikkgrå treolje.
ETTER:

Her har jeg tapetsert glasset som sto i døra fra før og pakket det inn i hønsenetting før jeg presset det på plass igjen.
Det var bare såvidt det gikk, så godt jeg har et glass i reserve:)


Det andre har jeg fått satt inn speil i...til den nette sum av kr. 45,-.

Og det er altså alt disse dørene har kostet meg:)

Marihøneklypene har jeg tjuvlånt av Lille-Gull (må huske å legge dem på plass før hun ser det...)
Se den fine patinaen!
...veggordet passet perfekt!
Og hva viser vel et mer riktig bilde av SANNHET enn speilet du ser inn i??
(dessverre, hver morgen klokka 06.00...)
Flere bilder kommer når jeg får hengt det opp i Tyri-huset og dandert slik jeg vil ha det.
Ønsker alle en finfin kveld:)
Posted by Picasa

søndag 24. mai 2009

Konkurranser!

Klikk på linken til Camillas blogg og delta i konkurransen.

Legg også et besøk innom den flotte nettbutikken hennes HER.

(Bildet er lånt fra Camillas blogg)

 ...OOOG hos

CRÈME DE LA CRÈME

Klikk på linken og delta!

Sjekk ut hennes herlige nettbutikk HER!

(Bildet er lånt fra Ragnhilds blogg)

lørdag 23. mai 2009

Nok en dag på hytta

Har vært på hytta igjen idag..

Været har vært helt nydelig og vi har kost oss med turer i skogen og sløving i solveggen før vi avsluttet dagen med litt spekemat:)

Vi har ikke kommet så langt at vi har fått kjøpt noe særlig med utemøbler her enda, så man tager hva man haver.. Kan jo ikke sitte inne å spise i sånt vær kan skjønne:)

Bordet ble til av en trestubbe som vi la ei steinplate over. Den har tilhørt en eldgammel ovn som sto igjen her. Lille-Gull måtte sitte på en stubbe å spise, og bordet hennes ble en gammel krakk som idag brukes som nattbord på et av soverommene...

Fikk også laget et hjerte av bjørkekvist og mose som er hengt opp ved inngangsdøra...til å være første forsøk ble jeg ganske fornøyd selvom jeg bare hadde litt for tykke kvister (ikke alltid lett å finne fin bjørk i nåleskog) og litt for tykk kobbertråd å binde den sammen med (derav mosen).

Resten av kvelden går med til å rydde og vaske hus til visning i morra, får håpe det kommer noen denne gangen...Dette blir den 3. visningen vi har og jeg er fortsatt optimist! Huset kan du se HER.

Så hvis noen er interessert i et hus som kan flyttes rett inn i....LØP OG KJØP:)

Ønsker alle en fortsatt fin lørdagskveld:) 

fredag 22. mai 2009

Dagens små puslerier

Har fått lagd noen nye lys mens Lille-Gull sov...
Har endelig fått somlet meg til å kjøpe blondebånd til Norgesglassene jeg kjøpte på loppis for en stund siden..
 
....fått kjøpt meg denne muggen fra Plantasjen.
Må finne noen fine blomster å sette i den..
Denne fant jeg på loppisen jeg var på for en tid tilbake. Ikke spør hvorfor jeg dro den med meg hjem, den var stygg som juling og jeg aner ikke hva den har vært brukt til før, men den sto sammen med julepynten...
Den var full av mugg og annen skit, så jeg har grublet litt på hva i alle dager jeg skulle bruke den til..
Et par runder med kraftvask, kniv, pussepapir og 2 typer treolje (naturlig eldet og grå antikk) og..... 
VOILA...
en lysestake!
-for det får jeg aldri nok av;)


Posted by Picasa

I bekken etter vann...

Enda så redd jeg er for elg og bjørn fikk jeg gått meg en tur i skogen alene igår da jeg skulle ut for å hente vann, bare meg og kameraet...og vannbøtta da:) Forunderlig hvor annerledes naturen ser ut gjennom en kameralinse... Hadde lyst til å gå der mye lenger, men mamma sto på hyttetrammen og ventet på oppvask- og kaffe-vann, så måtte pent kravle meg opp igjen..Her er noen av bildene jeg tok.
 
Jeg møtte på elgbæsj flere steder, men det ser jammen meg ut til at jeg er i ferd med å overvinne frykten for skogens konge og vennene hans:)
Posted by Picasa

torsdag 21. mai 2009

Himmelsprett på hytta

Årets himmelsprett ble lagt til hytta, der vi koste oss hele dagen med vafler og grilling. 
Hytta ble bygd i fjor høst og nå har vi endelig begynt å 'bo oss til' litt der...Da vi kjøpte den var det ei lite fiskehytte fra 1936 på 13(!) kvm. Reiseverket er revet og vi bygde helt ny hytte, på og rundt den gamle grunnmuren. Hytta som vi har tegnet selv og er nå på 50 kvm som er maks for hva som er lov til å bygge i området. Det er ikke innlagt hverken vann eller strøm der, så det er supersjarmerende primitivt... 
Den etterlengtede terassen som skal gå i flukt med fjellet begynner å ta form, hele rammerverket er nå på plass.
Kreativ arkitektur med imponerende presisjon...
Her er  min pappa, sliten men tydelig fornøyd med dagens innsats:)
Med god grunn!!
Lille-Gull har vært drill- og håndsag-ansvarlig etter ordre fra bestefar og kan med stolthet skryte av å ha skrudd mange terassebord idag:)
Denne parafinlampen har vi funnet hos min onkel, som ville kaste(!) den...gale mann...


 
Tallerkenhylla er kjøpt på bruktmarked for 50 kroner, og passer perfekt til det fine serviset som sto igjen på hytta vi kjøpte.

Posted by Picasa

mandag 18. mai 2009

17.mai er vi så glad i...

Lille-Gull klar for barnetog!

Denne bunaden måtte jeg ut å kjøpe i hui og hast den 16 mai, da jeg i siste liten (som vanlig) fant ut at alt vi hadde fra i fjor var blitt for lite. Den er sååå fin, og jeg ga, hold deg fast: 130,- kroner for den hos Name It, tilhørende cape kostet bare 70,- kroner..snakk om scoop da!

....og mens vi venter..en LITEN pose kjeks..:)

Jeg i min Gudbrandsdalsbunad som jeg er så glad i...synd jeg får brukt den så sjelden..

Lille-Gull er med i barnehagetog for aller første gang, kan tro det var stas!

Den lille runden vi gikk var lagt til Byavdelingen på Maihaugen, masse søte små mennesker , både småslitne og høye på is og pølse på engang:)

For de som ikke kjenner til Maihaugen, så er det Anders Sandvigs samling av gamle hus fra Gubrandsdalen, fra 1400-1500 tallet og frem til idag. Det er så eventyrlig og befriende å gå der, og med 100 talls bunadskledde småbarn med norske flagg...ja hva skal man si, det ble igrunn rørende vakkert...

Toget var for langt for ruta det var lagt opp til.  Vi gikk helt bakerst i toget, og da vi hadde gått noen få skritt nådde  de første i toget oss igjen:)  Regner med at det blir forlenget rute neste år...:)  I løpet av dagen ble det 3 pølser og 4 is, i tillegg til alt annet som ble konsumert så er det en real dose for ei jente på 2,5 år... strikken gikk ikke ned før klokka 22.15. Alt i alt en fantastisk flott 17.mai med  familie og gode venner, og et vidunderlig vær!Lille- Gull og kusina Oda:)

Håper alle har hatt en like flott nasjonaldag som meg:)

Note to myself: dette inspirerte meg til å skrive et eget innlegg om Maihaugen så dere som popper innom kan få et innblikk i hvor heldig jeg er som har vokst opp rett på andre siden av gjerdet:)